Legea salarizării. Rovana Plumb a anunțat primele 5 salarii din România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Noua lega a salarizării  vine să aducă clarificări importante refritoare la nivelul veniturilor din sistemul bugetar.

Președintele și premierul vor avea aceleași salarii, potrivit noii legi a salarizării la care lucrează Ministerul Muncii. Aceasta este una dintre principalele modificări aduse legii salarizării.

"Cel mai mic salariu va fi 1.200 de lei, salariu minim pe economie, de la 1 ianuarie 2016, iar cel mai mare va fi cel al președintelui, agal cu cel al președintelui ÎCCJ, cu cel al premierului și cu cel al președinților Camerei Deputaților și al Senatului", a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Citește și: Rovana Plumb, ministrul Muncii, despre moțiunea simplă inițiată de PNL: E revoltător...

Ministrul Muncii a mai afirmat că acum "ne uităm către tot sectorul bugetar, administrația publică locală, administrația publică centrală, pentru că aici  nu au mai fost făcute niciun fel de majorări, iar motivarea personalului nu există", a mai declarat Rovana Plumb.

În acest moment, președintele României, președinții celor două Camere ale Parlamentului și președintele Înaltei Curți au un salariu de 9.000 de lei, premierul având un salariu de 7.700 de lei. 

Urmează ca FMI să dea undă verde acestei noi legi a salarizării, reprezentanții acesteia fiind așteptați să sosească în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel