Pensiile speciale și "joaca CCR". Diana Tache: Toată breasla magistraturii este nervoasă. Se va găsi cineva să conteste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Legea privind pensiile speciale. Diana Tache, arată "jocul" CCR: Nu există un alt domeniu mai privilegiat ca domeniul magistraturii / Foto: Pixabay, de AJEL
Legea privind pensiile speciale. Diana Tache, arată "jocul" CCR: Nu există un alt domeniu mai privilegiat ca domeniul magistraturii / Foto: Pixabay, de AJEL
Jurnalista Diana Tache a vorbit despre legea privind pensiile speciale

Jurnalista Diana Tache a vorbit despre legea privind pensiile speciale.

"Sunt de acord că această lege va suferi modificări sau nu va avea parcursul cuvenit sau cel stabilit de ei prin promovarea acestui proiect de lege, pentru că sunt supărați magistrații. Zilele astea am tot auzit de pe la sursele noastre că toată breasla magistraturii este nervoasă, de la A la Z, de la magistrați, militari - de la care aveam pretenții că acolo, vă dați seama, totuși sunt niște pensii, apropo de recalcularea lor, acolo sunt niște pensii mult mai mari decât ale magistraților obișnuiți - toată lumea este revoltată și sunt absolut convinsă că se va găsi cineva să conteste la CCR, astfel încât să se treneze povestea asta și să ajungă exact ca schema cu Legile Justiției, ceva acolo, să fie într-un fel. 

Singurul lucru la care mă gândesc eu, acum, este că joaca Curții Constituționale va fi de data asta pe linia asta a contestațiilor pe care le vor primi pentru că și ei sunt magistrați, deci și ei intră în schema asta cu pensiile speciale, motiv pentru care nu cred că vor decide invers decât în interesele lor personale. O să-i intereseze pe ei de restul exact cum i-a interesat de fiecare dată când a fost vorba de chestiuni mult mai nepotrivite care au fost reglementate prin lege", a declarat Diana Tache, în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.

Diana Tache: Nu există un alt domeniu mai privilegiat ca domeniul magistraturii

"Tocmai legea care nu le știrbește prea mult din privilegiile cu care erau ei antrenați și se organizaseră spre plecare, deci până și aceste mici modificări îi enervează, deși știm foarte bine că privilegiile de care beneficiază magistrații sunt niște privilegii de care nu beneficiază niciun domeniu de activitate în România.

Nu există un alt domeniu mai privilegiat ca domeniul magistraturii. Asta încercam să vă spun că, de câteva zile, atât cei ieșiți din activitate, pensionari, care s-au mai făcut scriitori, consultanți, consilieri etc, deci care practic cumulează pensiile uriașe cu niște salarii la fel de uriașe... Vă dați seama că pe un procuror ieșit la pensie nu îl va angaja o societate pe post de consilier cu un salariu pe care mi l-ar da mie sau dumneavoastră, cu atât mai mult cei angajați în instituții de stat... Dar până și aceste mici modificări pe ei îi deranjează, pentru că cineva a avut curajul, a avut tupeul să-i afecteze într-o formă fie ea și atât de mică", a mai spus Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel