Legea pentru limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc, la comisiile din Senat
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 28 feb 2023, 09:13
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Comisia juridică va dezbate, marţi, pentru raport, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc.

Amendamentele propuse de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, prevăd ca publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc să fie interzisă în intervalul orar 6,00 – 23,00. Spoturile vor include doar „inserturi grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Joacă responsabil” şi de interdicţia participării la aceste jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani, transmite Agerpres.

Un alt amendament prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

Comisia de cultură este coraportoare pentru această propunere legislativă. Proiectul de act normativ pentru completarea art. 29 din Legea 504/2002 a audiovizualului şi pentru modificarea şi completarea Legii 148/2000 privind publicitatea va intra cu raportul comun al celor două comisii în dezbaterea plenului Senatului.

Petiţia „Interziceţi reclamele la jocuri de noroc şi pariuri sportive!” poate fi citită şi semnată pe https://facem.declic.ro/campaigns/interziceti-reclamele-la-jocuri-de-noroc-pariuri-sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?