Legea pensiilor, respinsă în Senat. Teodorovici: Să nu uităm că există și o a doua
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfășura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat. Teodorovici mai spune că Legea va fi aprobată la Camera Deputaților.

„Recalcularea pensiilor se derulează în continuare fără nicio sincopă și să nu uităm că există și o a doua cameră, care este decizională, Camera Deputaților, acolo se va regla acest lucru, astfel încât Legea să fie aprobată de Parlament", a declarat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Ministrul mai precizează că pensiile nu sunt în pericol, iar punctul de pensii se va majora de la 1 septembrie, așa cum era programat.

„Pensionarii trebuie să înțeleagă foarte clar că bani pentru pensii există, că bani pentru creșterea punctrului de pensie de la 1 septemebrie există, recalcularea se face în continuare, chiar dacă la Senat votul a respins această lege (...) Au fost multe exemple de legi respinse într-o cameră și aprobată în cealaltă cameră", mai spune Teodorovici.

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abținut.

Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR.

Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abținut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.

Președintele ședinței de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obținut acest număr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel