Legea pensiilor, modificare. Cum vor crește pensiile. Ministrul Turcan, anunț pentru pensionari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto catpură Antena 3
foto catpură Antena 3
În România, sunt pensionari cu același punct de pensie care primesc unul 157 de lei, altul 1756 de lei. Cum sunt posibile aceste diferențe frapante, dar și care a planul Guvernului a explicat ministrul Raluca Turcan. 

Raluca Turcan, ministru al Muncii, a anunțat, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, că în 2021 nu cresc pensiile pentru că au crescut în 2020: ”Am avut cea mai mare majorare a punctului de pensie în 2020, în plină criză sanitară, iar anul acesta plătim pensiile majorate cu 14% la finalul anului trecut”. 

Ministrul Muncii spune că sunt ”uriașe inechități” în sistemul de pensii: ”Pentru pensionari cu același număr de puncte de pensie, avem pensii care variază între 157 de lei (compensată de stat, conform legii, până la 800 de lei n.r.) și 1756 de lei, deci pentru același număr de puncte acumulate.”

Întrebată dacă există, conform datelor pe care le-a prezentat, ”o discrepanță uriașă și o inechitate a pensiilor”, Raluca Turcan a răspuns: ”Exact. Este de netolerat.”

Ministrul a afirmat că lucrează, în acest sens, la o lege a pensiilor care să le redea veniturile celor cu pensii mai mari, pentru a-i ajunge din urmă pe cei cu pensii mai mari, dar cu aceeași vechime în muncă, în aceleași condiții. 

”În funcție de momentul la care au ieșit la pensie, de factorii care au fost luați la considerare, pensionarii au ajuns să aibă niveluri diferite ale pensiilor” a spus Raluca Turcan, în emisiunea lui Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel