Legea pensiilor, ”în linie dreaptă în Parlament”, este anunțul premierului Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu a anunțat intrarea legii pensiilor ”în linie dreaptă în Parlament”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că legea pensiilor ”intră în linie dreaptă”, după ședința Coaliției PSD-PNL de luni.

”Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.

Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Altfel, premierul a menționat și faptul că zilele viitoare vor avea loc discuții cu miniștrii Educației și Sănătății pentru clarificarea problemelor legate de salarizările cadrelor didactice și a celor din sistemul sanitar.

”Începem construcția bugetului pentru anul viitor, urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii”, a mai scris premierul.

Mai mult decât atât, acesta a precizat că tot săptămâna aceasta vor avea loc întâlniri cu alte două ministere care vor fi reorganizate. ”Ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, a conchis premierul Ciolacu.

Citește și: Uite banii, unde-s banii? PSD și PNL se ceartă pe pensii. Elena Cristian: L-am văzut și pe Rareș Bogdan- cu tot respectul, dar când ieși la piață cu ceas de 30.000 de euro...

Reamintim că potrivit noii legi a pensiilor, care prevede eliminare inechităților în rândul pensionarilor, pensiile vor crește anul viitor în două etape, de la 1 ianuarie (indexare cu rata inflației, 13,8%), respectiv de la 1 septembrie, în urma recalculării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel