Urmărește emisiunea live
Legea pe care să NU o uite românii cu credite, cărora le-a crescut rata. Daniel Zamfir: Trebuie să facă o notificare. Banca este obligată
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Creșterea ROBOR din 2022 și majorarea IRCC din 2023 cresc semnificativ ratele la bancă. 

”ATENȚIE! Toți consumatorii, care plătesc acum o rată mai mare cu 50% față de momentul inițial, trebuie să facă o notificare către bancă, prin care să le solicite re-echilibrarea contractului.

Notificarea se face printr-un avocat, notar sau executor judecătoresc, iar banca este obligată în baza legii dării în plată să vă reducă costul ratei.

Din momentul notificării și până la soluționare, banca nu vă poate percepe niciun comision.

Notificarea nu înseamnă nici renunțarea la casă și nici deschiderea unui proces în instanță!

Costul notificării, cel puțin în cazul notarilor și executorilor, este în jur de 100 lei.

Astăzi, la sediul ANPC, am discutat cu președintele Horia Constantinescu care m-a asigurat că va verifica la sânge băncile care nu vor să respecte legea dării în plată! #faraAbuzuri #vremdreptate” a scris parlamentarul Daniel Zamfir pe Facebook. 

Economistul Iancu Guda spune că dacă anul trecut ratele bazate pe ROBOR au crescut cu 70%, anul acesta scenariul se repetă în cazul celor care au rate ce au la bază IRCC. 

Citește aici mai mult: Proprietar vs. chiriaș? Iancu Guda, o previziune bună și una rea în imobiliare. ”Banii nu rămân la tine, în orice scenariu”

La începutul anului, românii cu credite cu dobânda IRCC au primit deja mesaje cu privire la majorarea ratelor, asta după ce IRCC-ul a fost majorat la 5,71%. 

Citește aici mai mult: Capcana ”salvării” IRCC: Curg SMS-urile despre majorarea ratelor la început de an. Cele mai sumbre avertismente devin realitate

În urmă cu o zi, Banca Națională a României a majorat rata dobânzii de politică monetară de referință la 7%. ”Deci dacă crește dobânda BNR, crește ROBOR și apoi întârziat crește și IRCC” este de părere deputatul USR Claudiu Năsui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel