Legea carantinei, joi la VOT în Senat. INSP, schimbare la raportarea cazurilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Senatul României îşi va da joi, 16 iulie 2020, votul pe legea carantinei şi izolării. De asemenea, s-au făcut modificări şi la modul în care INSP raportează cazurile de coronavirus. 

„Probabil în această seară 11-12, când va fi gata, o să dăm un vot pe raportul Comisiei Juridice. Mâine va fi înscris pe Ordinea de Zi a plenului Senatului care va avea loc la ora 10-12, o să stabilim de comun acord cu ceilalți”, a declarat Robert Cazanciuc la Senat, conform Digi24. 

INSP, schimbare la modul de raportare 

"Mai avem o completare pe care trebuie să o facem cu privire la articolul privitor la obligaţia instituită pentru Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza unui amendament venit de la Comisia pentru drepturile omului şi reformulat de Comisie: am statuat în lege că pe toată perioada situaţiei de risc epidemiologic şi biologic, pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul naţional, Institutul Naţional de Sănătate Publică are obligaţia de a comunica zilnic numărul cazurilor noi, numărul cazurilor retestate şi numărul total de teste pentru cazurile noi şi cazurile retestate, raportate separat la nivel naţional şi judeţean, inclusiv după criteriul domiciliului persoanei testate", a declarat vicepreşedinta comisiei, senatoarea PNL Iuliana Scântei, care a condus şedinţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel