Legea Big Brother, în CSAT. Guvernul și-ar putea angaja răspunderea
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 15 ian 2015, 14:36
WhatsApp
Legea "Big Brother" ajunge în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că s-ar putea ajunge și în situația în care Guvernul să-și angajeze răspunderea pe "Big Brother". 

UPDATE: Premierul Victor Ponta îl contrazice pe Valeriu Zgonea. Președintele PSD spune că Guvernul nu-și va asuma răspunderea pe Legea Big Brother. 

Potrivit Antena 3, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea Big Brother va fi discutată în CSAT și există și posibilitatea ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pe această lege. "Dovedește angajamentul Guvernului de a-și respecta relația cu partenerul strategic, dar, în același timp aduce și niște riscuri. Trece așa cum a făcut Guvernul sau cade odată cu Guvernul", a precizat Adrian Ursu, la Antena 3. 

Adi Ursu: Mi se pare extrem de rațional ce spunea Radu Tudor

Valeriu Zgonea a spus că și angajarea răspunderii de către Guvern este o variantă, însă nu s-a stabilit ce formulă va urma Guvernul. În CSAT, vor fi stabilite principiile după care va fi făcută această lege, după care, cei din Guvern vor vedea dacă vor merge pe o procedură parlamentară sau prin asumarea răspunderii a guvernului. Până în acest punct, este așteptată decizia CCR din 21 ianuarie. Președintele Camerei Deputaților a mai spus că trebuie făcut totul foarte repede pentru că este o lege cerută de oficialii americani. Valeriu Zgonea a mai precizat că vor avea loc discuții și cu societatea civilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?