Legea anti LGBT din Ungaria, criticată de Vettel şi Hamilton
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Viktor Orban
Facebook Viktor Orban
Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton au criticat legea anti LGBT a Ungariei, chiar înainte de Marele Premiu din Ungaria din acest weekend. 

"Înaintea Marelui Premiu din acest weekend, vreau să-mi exprim susţinerea pentru cei afectaţi de legea anti-LGBTQ a guvernului. Este inacceptabil, laş şi înşelător pentru cei de la putere să sugereze o astfel de lege. Fiecare merită să aibă libertatea să fie el însuşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică", a postat joi Hamilton pe Instagram. "Îndemn poporul maghiar să voteze la viitorul referendum pentru a proteja drepturile minorităţii LGBTQ, au nevoie de susţinerea noastră mai mult ca oricând. Vă rog să arătaţi dragoste pentru cei din jur, pentru că dragostea va învinge întotdeauna", a adăugat britanicul, singurul pilot de culoare din Formula 1.

"Este stânjenitor pentru o ţară din Uniunea Europeană să adopte o astfel de lege. Am avut atâtea ocazii să învăţăm în trecut şi nu pot înţelege de ce nu reuşim să vedem că fiecare ar trebui să fie liber să facă ce vrea şi să iubească pe cine vrea", a declarat la rândul său pilotul german Sebastian Vettel (Aston Martin), de patru ori campion mondial, citat de Digisport.

Ungaria a anunţat că refuză banii de la UE, dacă sunt condiţionaţi de abrogarea legii 

Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul special al Uniunii Europene de reconstrucţie post-pandemie dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate, declară premierul ungar Viktor Orban, care şi-a publicat decizia în gazeta oficială naţională vineri seara, informează DPA.

Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).

De asemenea, Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.

Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia întârzie aprobarea planului de reconstrucţie al ţării "din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel