Legea amnisitiei nu va fi reluată în Parlament, spune Dragnea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la o emisiune TV,  că PSD nu mai vrea să reia discuțiile referitoare la Legea amnistiei și grațierii în Parlament. Despre o eventuală grațiere a lui  Gică Popescu, acesta este de părere că l-ar grația ca om, dar în calitate de vicepremier ar spune nu.

Liderul PSD a afirmat că  nu există niciun pretext pentru a dezbate din nou  Legea amnistiei și grațierii,  în contextul condamnării lui Gică Popescu în dosarul Transferurilor.

 „Ca om, l-aș grația pe Gică Popescu. Ca vicepremier, sub nicio formă. Eu sunt microbist, când te duci acasă te uiți la televizor, nu stai cu gradele pe umăr, aici e vorba de multă emoție. Îmi pare foarte rău de Gică Popescu, îmi doream să fie președintele FRF-ului, chiar aveam speranțe în băiatul acesta. Acum nu știu ce va face Băsescu, decizia e la el. Se face distincție între decizia justiției și pentru această posibilitate de grațiere”, a spus Dragnea la „Actualitatea Românească” de pe B1 TV.

 Preşedintele executiv al PSD a declarat că liberalul Relu Fenechiu, susţinut de Crin Antonescu, a fost cel care a propus, în octombrie sau noiembrie 2013, în cadrul unei şedinţe a USL, reluarea discuţiilor asupra Legii amnistiei, aflată în Parlament. "Subiectul a fost generat într-o întâlnire a USL, a propus discuţia domnul Fenechiu, să se reia discuţiile despre Legea amnistiei, legea a fost propusă de Cătălin Voicu. Şi Crin a susţinut atunci în discuţie ideea de a se relua dezbaterea despre legea amnistiei. A fost în octombrie, noiembrie", a spus Dragnea.

El a precizat că PSD nu mai vrea să fie reluate dezbaterile în Parlament pe actuala formă a Legii amnistiei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel