Legea alegerilor locale, pusă pe masa CCR de Tribunalul București
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pe masa Curții Constituționale a României a ajuns excepția de neconstituționalitate ridicată de Tribunalul București cu privire la Legea alegerilor locale. 

Oficiali ai CCR au confirmat informația pentru Agerpres.  Excepţia înregistrată la CCR vizează, potrivit surselor citate, prevederile art. 50 alin. 2 şi art. 101 alin. 2 şi 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale. 

Acestea prevăd: 

Art. 50 alin. 2: Pentru functia de primar, candidatii independenti trebuie sa prezinte o lista de sustinatori, care trebuie sa cuprinda minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, 500 in cazul oraselor, si 1.000 in cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si in cazul municipiului Bucuresti. 

Art. 101. alin 2: Este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate. 

Art. 101 alin. 3: In caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul tur, la care vor participa doar candidatii care se afla in aceasta situatie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel