Lege statut personal silvic. Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților, raport privind dotarea cu armament de serviciu a personalului silvic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.

Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic. Una dintre modificări prevede că 'în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor'.

Un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat şi urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel