Lege pentru toți polițiștii locali. Ce vor liberalii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mai mulţi liberali au depus la Parlament un proiect de lege care prevede reducerea plafonului de la 1.000 de persoane la 500 pentru un post de poliţist local.

'Este o iniţiativă prin care vrem să ajutăm instituţiile noastre responsabile de siguranţa publică, fără ca acest lucru să însemne neapărat alocări suplimentare de la bugetul de stat. În speţă, vrem să modificăm OUG 63/2010 care reglementează statutul poliţiei locale, unde numărul de agenţi este plafonat la un agent la 1.000 de locuitori. (...) Prin această iniţiativă legislativă reducem plafonul de la o mie de persoane la 500 de persoane', a declarat, miercuri, la Parlament, deputatul Alexandru Nazare, iniţiator al proiectului.

El a motivat că, în prezent, nu există suficienţi agenţi de ordine publică.

Iniţiativa care vizează modificarea OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea legii 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi stabilirea unor măsuri financiare a fost depusă în această săptămână, fiind semnată de 12 deputaţi PNL.

'În cazul în care unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială are organizat serviciu public de poliţie comunitară, respectiv serviciul de pază a obiectivelor de interes judeţean, după caz, cu sau fără personalitate juridică, la numărul maxim al posturilor (...), după caz, se mai adaugă numărul posturilor determinat: un post pentru fiecare 1.000 de locuitori pentru comune, oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti, consiliul local al unităţii sau subdiviziunii administrativ-teritoriale fiind abilitat să hotărască suplimentarea numărului maxim al posturilor până la atingerea unui raport de un post pentru fiecare 500 de locuitori', se arată în proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel