Lege cărți de identitate speciale, promulgată
Autor: Bianca Ştefan | Publicat pe: 01 aug 2018, 18:33
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Legea cărților de identitate speciale a fost promulgată, miercuri, de președintele României, Klaus Iohannis. 

Legea privind emiterea cărţilor de identitate speciale membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale acreditate în România a fost promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit legii, Ministerul Afacerilor Externe emite cărţi de identitate speciale membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi personalului organizaţiilor internaţionale acreditate pe teritoriul României, precum şi membrilor de familie şi dependenţilor acestora. 


Cărţile de identitate speciale, eliberate persoanelor care îndeplinesc condiţiile menţionate, în funcţie de regimul juridic aplicabil acestora, în conformitate cu prevederile tratatelor internaţionale la care România este parte, fac dovada calităţii oficiale a acestora în faţa autorităţilor române, în vederea acordării de imunităţi şi privilegii, prevede actul normativ. 

Cărți speciale de identitate, eliberate gratuit

Cărţile speciale de identitate se eliberează gratuit şi vor cuprinde şi regimul juridic aplicabil titularului (convenţia internaţională/acordul de sediu), emitent fiind MAE. 

"Formatul cărţilor de identitate speciale, documentele necesare în vederea emiterii acestora, precum şi procedurile de eliberare şi de retragere a cărţilor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei legi, care se va publica în Monitorul Oficial al României", mai stipulează legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?