Lege AMBROZIE. Care ar trebui să fie adevărata miză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ionela Năstase, fostă prezentatoare România TV, a lansat campania "Viața fără ambrozie" pentru conștientizarea problemelor legate de alergia la ambrozie și urgentarea votului în Camera Deputaților pentru o lege privind eliminarea buruienii de pe terenuri lăsate în paragină. În context, jurnalistul Val Vâlcu a făcut o observație-cheie.

El a spus că miza adevărată ar trebui să fie terenurile virane, nu doar ambrozia. De exemplu, o casă istorică este lăsată să se dărâme, apoi este transformată în loc viran. Între timp, acolo cresc buruienile și, la un moment dat, se obține, ca prin miracol, autorizația de construcție a unui super bloc fără să țipe niciun ONG.

Pe strada Doctor Petre Herescu era o frumoasă vilă de epocă care s-a dărâmat parțial, iar peste vară s-a transformat în teren viran, dar în acel loc nu a apucat să crească ambrozia pentru că deja crește un bloc, la 500 de metri de Palatul Cotroceni.

"Grija mea nu este că mă otrăvește ambrozia pentru care oricum există Claritine. Grija mea este că, pe sute de ani, Bucureștiul este devastat, aruncat în haos imobiliar, i se prăpădește istoria, i se pierde identitatea. Acestea sunt lucruri mai tragice decât că strănută cineva din cauza ambroziei. O să mă raliez luptei cu ambrozia după ce se vor ralia și anti-ambroziștii acestui proces de a păstra patrimoniul istoric, arhitectural al Capitalei. Mi se pare mult mai dramatic că au dispărut Marna și Feroviar, clădiri istorice, iar în locul lor se construiește un zgârie-nori decât faptul că trei buruieni îi fac să strănute pe trei alergici. Este bine să îi protejăm pe oameni, dar ei se pot trata cu Claritine, în schimb, pentru clădirile istorice nu există tratament. Ar trebui să avem alte griji, nu grija ambroziei", a zis junalistul Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel