Urmărește emisiunea live
Legătura Kurz-Putin, scena uitată a NUNȚII/VIDEO. Chirieac, după demisia cancelarului Austriei: Relația lui cu Moscova este extrem de strânsă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sebastian Kurz.  Foto: Facebook
Sebastian Kurz. Foto: Facebook
Sebastian Kurz și-a dat demisia din funcția de cancelar al Austriei, fiind acuzat de posibile fapte de corupție.

”Din nefericire, acest cancelar tânăr, carismatic, foarte inteligent, cam de extremă dreapta, așa, în Partidul Popular Austriac, nu a fost niciodată un prieten al României, măcar să fi înțeles câte ceva din România. Prezența Austriei în țara noastră să știți că este extrem de consistentă, de la OMV, până la sistemul bancar, sistemul de asigurări, exploatarea resurselor, din nefericire, a pădurilor României și așa mai departe. 

Acum s-a întâmplat un fenomen interesant pe care îl credeam posibil mai ales în Europa de Est, Austria fiind în Europa Centrală. Au comandat sondaje false, care ridicau Partidul Popular și pe domnia sa, deși în momentul în care s-a produs această fraudă dânsul nu era cancelar, dar era membru al guvernului și, cu bani de la Ministerul Finanțelor, un tabloid austriac a publicat aceste sondaje false. 

Procurorii au intrat pe fir, nu știu exact care este acuzația, dar o să aflăm. Mai este legat și de un scandal cu Ibiza, dar să mai spunem un lucru: Guvernul său are o legătură foarte apropiată cu Vladimir Putin. În 18 august, șefa diplomației austriece, o doamnă distinsă (n.r. Karina Kneissl), s-a căsătorit, iar la nunta sa a fost invitat Vladimir Putin. Vladimir Putin a venit atunci cu un cor de cazaci și a participat la nuntă tot guvernul austriac, relația lui Kurz cu Moscova fiind extrem de strânsă”, a spus, pentru România TV, analistul politic Bogdan Chirieac. 

La nuntă a participat și Sebastian Kurz. Vladimir Putin a fost invitatul personal al Karinei Kneissl și primul invitat care a dansat cu aceasta, după dansul mirilor. Președintele rus a stat o oră la nunta șefei diplomației austriece de atunci și, la plecare, le-a scris numele ei și al mirelui pe mașină, exclamând ”Gorko!”. 

Iată video: 

Sebastian Kurz a demisionat

Amintim informația zilei, conform căreia cancelarul Austriei a demisionat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie. Este criză politică în Austria, după plecarea lui Sebastian Kurz. Ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, ar putea prelua postul, scrie Mediafax. 

Sebastian Kurz a demisionat din funcţia de cancelar al Republicii Federale Austria, în urma acuzaţiilor de corupţie. El va rămâne în consiliul naţional al OeVP, Partidul Popular al Austriei și ar intenționa să preia conducerea acestuia în Parlament. Sebastian Kurz l-a propus ca succesor pe actualul ministru de externe, Alexander Schallenberg (OeVP), care ar trebui să preia temporar cancelaria. Sebastian Kurz a explicat că se retrage pentru "stabilitatea" ţării, respingând în acelaşi timp "acuzaţiile false".

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel