Legătura dintre Patriarhul Daniel și Mugur Isărescu. Chirieac: Nici nu existau în România persoane mai potrivite
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Patriarhul Daniel și președintele Iohannis / Captură video Administrația prezidențială
Patriarhul Daniel și președintele Iohannis / Captură video Administrația prezidențială
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut câteva precizări după ce Patriarhul Daniel a fost decorat, joi, 22 iulie, de președintele Klaus Iohannis, cu cea mai înaltă distincție. 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis. Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc la Palatul Cotroceni, în ziua în care Preafericitul Daniel împlineşte 70 de ani. 

'Un moment foarte important. Cea mai înaltă distincție oferită de președintele Klaus Iohannis Patriarhului Daniel după ce, anul trecut, au fost poziții contradictorii între Administrația prezidențială, Guvernul României și Biserica Ortodoxă Română, prin acele interdicții impuse enoriașilor de a participa la procesiuni, la pelerinaje. Pare că acum lucrurile au revenit la normal', a spus Cătălina Porumbel la emisiunea 'Decisiv' de la Antena3.

Chirieac: O simfonie între religie și statul român

După ceremonie și precizările moderatoarei Cătălina Porumbel, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că: 'Așa cum spun teologii, cum spune clerul, este o simfonie între religie și statul român.'

'Eu m-am bucurat mult că Înalt Preafericirea Sa a primit această decorație. De la dumneavoastră aflu că sunt două persoane în viață care au primit decorația, Patriarhul Daniel și guvernatorul BNR (n.red. Mugur Isărescu). Cred că nici nu existau în România persoane mai potrivite să primească această decorație.', a continuat analistul politic. 

VEZI ȘI: VIDEO: Patriarhul Daniel a fost decorat de Iohannis. Ce i-a adresat președintele

'Iohannis a fost inspirat'

În privința Patriarhului Daniel, Bogdan Chirieac a mai afirmat că, din punctul său de vedere, 'este un om deasupra vremurilor, care a întărit enorm Biserica Ortodoxă Română. Este și cel care a putut să facă o ctitorie ce va rămâne peste veacuri, un simbol al Bucureștiului și al României (n.red. Catedrala Neamului). E un om care a reușit să adune Biserica, să o împletească cu societatea, s-o extindă așa. Niciodată n-a fost această provocare, să o extindă către 5-6 milioane de români plecați la muncă în străinătate sau la studiu, pe lângă multe alte milioane de români care se aflau deja în străinătate încă din perioada comunistă.'

În încheiere, analistul politic a precizat că președintele Iohannis 'a fost inspirat' să-l propună pe Patriarhul Daniel pentru a fi decorat cu Ordinul Steaua României, în grad de Colan.

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Astrogramă Patriarhul Daniel: Rac, cu Luna în Pești. Influența majoră a lui Venus în Fecioară

'Patriarhul Daniel cred că trebuia să primească mai demult această decorație, dar probabil s-a ales momentul aniversar, împlinirea celor 70 de ani. România are nevoie de astfel de personalități.', a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel