Legătura dintre Băsescu şi regele Mihai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Adevărul scrijeleşte pe prima pagină despre frica lui Băsescu că riscam un război cu Rusia în zona Transistriei. Păcat că Wikileaks şi-a cam terminat rezervele pentru România, că cine ştie ce mai scotea la iveală. Păi cu cine se înţelege Băsescu? Putin i-a replicat scurt şi la obiect: niet! Deci, pe aici nu se trece.

Pe Sarkozy, Băsescu, a reuşit să îl supere destul de rău când i-a deconspirat micul bluf, în care şeful de pe Champ de  Ellyse nu ştia cum să fugă mai repede de "Zeus" de la Cotroceni. De fapt venea o gloată de fotografi din spate, iar Băsescu nu putea pierde momentul unei poze de arătat nepoţilor europarlamentari ai Ebei şi a fugit repede să dea mâna cu Sarkozy. Cu Obama ne-am lămurit. Băsescu i-a stricat omului bunătate de pauză de 20 de minute ce o avea între o întâlnire cu vicepreşedintele SUA şi alte treburi importante şi prea curând prin SUA nu mai calcă. Hai să zicem că s-ar înţelege mai bine cu Berlusconi, dar după atacul italianului împotriva Doamnei de Fier a Germaniei, mai bine te-ai preface că nu-l cunoşti, nu de alta dar panzerele calcă tot în picioare, nu doar obiectivul principal. Noroc că nu mai avem Wikileaks, că toţi cei de mai sus erau potenţiali duşmani ai României.

Evenimentul Zilei, pe lângă  faptul că ne explică cum ne mint stenogramele despre Băsescu, anunţă noul obiectiv de făcut băi de mulţime a lui Oprescu: parcarea de la Universitate. După ce a dat o gherlă de zile mari cu Stadionul Naţional, primarul Capitalei încearcă un nou tun. A fost în vizită pe şantierul de la fosta coadă a calului lui Mihai Viteazu. Se lucra acolo ca pe vremea lu' nea Nicu, la foc automat şi ziua, dar mai ales noaptea. Poate se întâmplă aici vreo minune, că în ultimul timp Oprescu cam are ghinion. La pasajul Basarab, după prima zi s-au reapucat de lucrări că deja apăruseră gropi iar pe Naţional Arena s-a jucat un frumos ţăranul e pe câmp. Dar cine ştie, poate a treia oară e cu noroc şi măcar parcarea scapă.

De la Hotnews aflăm că nici nu s-a uscat bine cerneala de la semnătura pentru noul minister al Fondurilor Europene că Leonard Orban are probleme. Absorbţia e mică, corupţia e în floare iar la achiziţiile publice e dezastru. Fostul consilier al lui Băsescu trebuie însă să descurce iţele încurcate ale fondurilor venite de la U.E. şi să ne facă să creştem într-un an cât nu am putut în vreo patru, de când suntem prin Uniunea Europeană. Ramâne de văzut şi de sperat că nu va avea soarta unui alt fost consilier al lui Traian, care odată ce a respirat aerul tare de la Guvern, i-a cam stat în gât şi a fost demis în secunda doi, de pixul aprig al lui Boc.

Din Libertatea mai aflăm din aventurile lui Moni prin America. Scăpată de Irinel, fotomodelul o ţine tot într-o petrecere, şi nu cu oricine, ci chiar cu Andy Garcia şi Val Kilmer. Întrebarea este: oare au trimis cei de la Libertatea un om care stă tot timpul cu ochii pe Moni, sau, din când în când mai vine un mail anonim semnat Monica Gabor, fostă Columbeanu. De preferat ar fi varianta a doua, aşa măcar aflăm direct varianta înflorită şi parfumată, iar la final chiar începem să credem că America e tărâmul făgăduinţei, nu ţara tuturor posibilităţilor, că aia e România.

Din Gândul ca de peste tot de altfel, aflăm că regele Mihai vine în Parlament. Dacă legăm între ele cele două mega-evenimente, discursul regelui şi stenogramele Wikileaks, vedem că avem de-a face cu două personaje Băsescu şi regele Mihai. Care este legătura dintre cei doi, pe lângă faptul că au condus România? Amândoi au prins aşa un drag de mama Rusia încât, în momente diferite ale istoriei, s-au temut să nu le altoiască o palmă, vorba aia "io te-am făcut, io te omor". Băsescu şi Regele s-au temut fiecare de Rusia şi de un eventual război. Bine au făcut, nu de alta dar şi aşa ruşii sunt blindaţi cu arme până în dinţi şi nu cu F16 second-hand şi abia aşteptau un motiv de gâlceavă. Noroc că am scăpat şi în 1944 şi acum.

Marele secret de stat este deconspirat de DeCe News. Terra Park, parcul de distracţii care se doreşte a fi cel mai mare din România şi a cărui inaugurare se pregătea în mare secret, a fost dat pe brazdă. Aşa la prima vedere nu pare a fi chiar Disneyland, dar încă nu este terminat. Aşteptăm să apară marea bombă şi apoi să vedem dacă mai are rost să mergem în SUA, sau alegem Drumul Taberei, că acolo e construit parcul, pe ruinele fostei fabrici de diamante a lui Ceauşescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel