Legătura dintre atacul de cord și consumul de chili. Ce au descoperit oamenii de știință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Consumul de chili ar putea reduce riscul de a suferi un atac de cord fatal, potrivit The Independent.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele, care consumă ardei iute mai mult de patru ori pe săptămână au un procent de 40% mai mic în a suferi un atac de cord. De asemenea, riscul lor de mortalitate pentru toate cauzele a fost cu 23% mai mic, comparativ cu cei care nu au mâncat chili. 

Studiul, publicat în Journal of the American College of Cardiology, a examinat 22.811 cetățeni din regiunea Molise din Italia timp de opt ani. Marialaura Bonaccio, epidemiolog din Italia, a precizat că: „Un fapt interesant este că protecția împotriva riscului de mortalitate a fost independentă de tipul de dietă pe care oamenii l-au urmat. Cu alte cuvinte, se poate urma dieta sănătoasă mediteraneană sau se poate mânca mai puțin sănătos, dar pentru toți ardeiul iute are un efect protector." 

Ce spun dieteticienii

Duane Mellor, dietetician, a subliniat că rezultatele studiului au fost interesante, dar nu au arătat o legătură cauzală între consumul de chili și atacul de cord. Dr. Mellor a spus că studiul sugerează că cei care urmează o dietă tradițională mediteraneană au beneficiat mai puțin de cei care nu respectă acest tip de dietă. 

Un alt profesor de sănătate publică la Universita dell'Insubria din Varese, Licia Iacoviello,  a declarat că: „Așa cum s-a observat deja în China și în Statele Unite, știm că diferitele plante din speciile de capsicum, deși sunt consumate în moduri diferite în întreaga lume, pot exercita o acțiune protectoare a sănătatății noastre.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel