Legalizare cannabis: ”Marea Britanie a pierdut lupta”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Marea Britanie a pierdut lupta cu eliminarea cannabisului de pe străzi, aşa că ar trebui să ia în considerare legalizarea acestui drog, a declarat un fost lider al Partidului Conservator, formaţiune aflată la guvernare, relatează Reuters.

William Hague, membru al camerei superioare a parlamentului şi fost lider al conservatorilor între 1997 şi 2001, a spus că un caz recent al unui băiat epileptic în vârstă de 12 ani care se luptă pentru a avea acces la medicamente bazate pe cannabis a arătat nevoia de a schimba legea.

Mai general, el a spus că folosirea în scopuri recreative a cannabisului a devenit omniprezentă, iar ideea că ar putea fi eliminat din viaţa oamenilor este 'iluzorie'. Legalizarea acestui drog ar putea aduce beneficii economice şi sociale, a adăugat el.

"Ideea că poate fi eliminat de pe străzi şi din vieţile oamenilor de către stat este absolut iluzorie. Lupta este efectiv pierdută", a scris Hague în Daily Telegraph.

"Când o lege încetează să mai fie credibilă şi greu de aplicat atât de poliţie, cât şi de cetăţeni, respectul pentru lege este în general afectat", a adăugat el.

Guvernul conservator al premierului Theresa May a transmis luni că va lua în considerare posibile schimbări la regulile privind folosirea medicamentelor pe bază de cannabis după ce un băiat de 12 ani, Billy Caldwell, a fost internat după ce autorităţile i-au confiscat medicamentele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel