Lee Jae-yong, moștenitorul Samsung, va fi eliberat pe cauțiune
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Moștenitorul imperiului Samsung va fi eliberat pe cauțiune.

Vicepreședintele Samsung și liderul de facto al companiei va fi eliberat pe cauțiune. Lee Jae-yong va ieși din închisoare în cursul acestei săptămâni, a transmis Ministerul Justiției din Coreea de Sud, scrie CNN

Jay Y. Lee, după cum este cunoscut de presă, a fost condamnat la 2 ani și jumătate de executat în ianuarie. Curtea Supremă din Seoul l-a găsit vinovat de delapidare și dare de mită. Eliberarea va avea loc pe 13 august. 

Ministrul Park Beom-kye a spus că Lee se află printre cei 810 deținuți care au primit o șansă la cauțiune sau eliberare cu ocazia Zilei Eliberării celebrată în Coreea de Sud. Sărbătoarea marchează eliberarea Coreei de sub dominația Japoniei. 

Nu a făcut recurs

Lee Jae-yong, nepotul fondatorului grupului Samsung şi moştenitorul acestui adevărat 'imperiu', nu a făcut recurs la decizia tribunalului prin care a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, a anunţat luni avocatul său, o decizie care ar putea permit eliberarea sa anticipată, informează AFP. 

Condamnat la cinci ani de închisoare

În 2017, moştenitorul 'imperiului' Samsung a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce s-a stabilit că a dat mită în valoare de aproape 10 de miliarde de woni (circa 9 milioane de dolari) familiei Choi, pentru ca în anul următor să fie eliberat, după ce o curte de apel l-a condamnat la doar 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, în urma revizuirii acestor sume la 3,6 miliarde de woni.

În 2019, instanţa supremă sud-coreeană a recalculat suma totală dată ca mită la 8,6 miliarde de woni şi a retrimis cazul la curtea de apel. Samsung este de departe cel mai important 'chaebol', marile conglomerate industriale care domină cea de a 12-a economie mondială.

Cifra de afaceri globală a Samsung reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut sud-coreean şi în consecinţă Samsung are o importantă crucială pentru economia Coreei de Sud. Unii analişti au apreciat că condamnarea la închisoare a lui Lee Jae-yong riscă să creeze un vid de putere care ar afecta procesul de luare a deciziilor la vârful grupului Samsung, în special cu privire la investiţiile viitoare, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel