Lecţii online, dispută pe tema plăţii cu ora. Directorul şcolii răspunde acuzaţiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dispută pe tema plăţii cu ora la o şcoală din Bucureşti.

Am primit, pe adresa redacţiei, un mesaj prin care ni se aducea la cunoştinţă faptul că la Şcoala Gimnazială Specială nr.1 din Bucureşti nu ar fi fost achitată "plata cu ora" în ultimele luni, când profesorii au fost nevoiţi să-şi desfăşoare cursurile în mediul online. Situaţie care, potrivit sesizării care ne-a fost trimisă, ar fi provocat nemulţumirea unui profesor care, nici mai mult, nici mai puţin, a ameninţat că nu va încheia mediile copiilor dacă nu este plătit. 

Ramona Stănescu, directorul unităţii de învăţământ ne-a oferit un răspuns la această sesizare.

"În această perioadă, plata cu ora s-a făcut cu condiţia ca respectivele cadre didactice să prezinte documente justificative. Atât timp cât nu există documente justificative, nu avem cum să achităm plata cu ora. Pentru orele respective, profesorul trebuie să demonstreze că a făcut şi alte ore suplimentare. Respectiv, pentru lecţiile online, se poate demonstra că orele cu elevii s-au ţinut. Se poate demonstra că a intrat pe Zoom sau pe altă platformă pentru a efectua orele respective.

Legat de cazul profesorului de sport, dânsul nu a luat legătura cu noi şi cu copiii. Noi l-am căutat, i-am trimis mesaje, i-am făcut şi o notă de serviciu, l-am informat că are obligaţia de a încheia situaţia şcolară a elevilor. Legat de încheierea mediilor, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie, s-a decis ca mediile să fie încheiate de către profesorii diriginţi. Din fericire nu au fost copii din ani terminali ca să aibă probleme la examenele naţionale", a explicat directorul şcolii", ne-a declarat directoarea unităţii de învăţământ.

"Pentru norma de bază nu s-a cerut nimic doveditor. Dar ei au cu toţii dovezi: au făcut rapoarte săptămânale, au dovezi că au luat legătura cu elevii, le-au trimis fişe. În ceea ce priveşte plata cu ora, la noi, colegii nu au solicitat acest lucru pentru că au considerat că dacă tot au stat acasă şi au luat salariul de bază integral este în regulă", a mai precizat directorul şcolii, Ramona Stănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel