Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 22 noi 2020 / 09:46
Lecție în lupta cu Covid-19: Epidemia de Ebola, învinsă inclusiv cu ajutorul unui vaccin depozitat la -80 de grade Celsius
Vaccin Ebola, sursă foto: OMS
OMS a anunțat în urmă cu trei zile marea victorie împotriva epidemiei de Ebola.

Potrivit unui anunț al OMS, e vorba despre stingerea cele de-a 11-a epidemii de Ebola, focar care a avut loc în Congo. Victoria împotriva Ebola a fost semnalată la aproximativ șase lui de la primele raportări de cazuri .

OMS precizează că lupta nu a fost una ușoară în contextul în care boala s-a răspândit în comunități împrăștiate în vastele păduri tropicale, precum și în zone urbane foarte aglomerate. A fost, potrivit Organizației, și o provocare logistică.

Au fost vaccinate peste 40.000 de mii de persoane din zona de risc. Totodată, OMS precizează că epidemia a fost stinsă inclusiv cu ajutorul unui vaccin depozitat la -80 de grade Celsius.

Au existat două focare în Congo, aflate în zone geografice îndepărtate. OMS a oferit sprijin Guvernului din Congo în lupta cu epidemia de Ebola.

OMS atrage atenția că Guvernele și cei implicați în lupta cu epidemiile trebuie să își concentreze atenția și asupra altor situații de urgență, în ciuda faptului că principala luptă se dă împotriva COVID-19.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro