Data actualizării:
Data publicării:

Lecția despre prezidențiale pe care România trebuie să o învețe de la SUA. Bogdan Chirieac: L-au copiat pe Klaus Iohannis în 2019

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac spune că România are de învățat o lecție importantă de la SUA.

VEZI ȘI: Kamala Harris, atac la adresa lui Donald Trump, în primul său interviu televizat: Ne-a divizat națiunea - Video

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre primul interviu al Kamalei Harris, candidată a Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA, în contextul în care dezbaterea televizată dintre aceasta și Donald Trump va avea loc în mai puțin de două săptămâni, pe 10 septembrie. Kamala Harris ar fi avut mai multe pretenții pe care postul TV nu le-a aprobat. Ea ar fi cerut ca microfoanele să rămână deschise pe toată durata dezbaterii, dar cei de acolo ar fi refuzat.

Astfel dezbaterea de luna viitoare dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump nu va avea microfoane live atunci când candidații nu vorbesc și nici note scrise, conform regulilor pe care ABC News, rețeaua gazdă, le-a împărtășit săptămâna aceasta reprezentanților celor doi candidați. Cei doi vor avea voie să vină la dezbatere doar cu pix, un pahar de apă și o coală albă pe care să-și noteze câte ceva în timpul dezbaterii.

Bogdan Chirieac arată lecția pe care trebuie să o învețe România

 

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce ar trebui să învețe România de la Statele Unite ale Americii în privința campaniilor electorale.

"În legătură cu interviul, vedeți - America, America, cu toate câte sunt, dar democrația și publicul este democrat. În România nu au mai avut loc dezbateri. L-au copiat pe Klaus Iohannis în 2019, nu am mai avut dezbateri la Primăria Generală a Capitalei și totuși publicul a zis că e bine așa. Vedeți ce înseamnă lipsa de cultură democratică? Acesta este adevărul.

Cât despre cum își organizează ei interviul vom vedea. Deocamdată, Kamala Harris n-a acceptat la Fox News, care este postul republican. S-a dus la CNN care este postul democrat. Mă rog, au ales un post mai neutru, dar americanii nu ar accepta dacă doamna Kamala Harris nu ar accepta dezbaterea față în față cu Trump, probabil că nu se va mai pune problema să câștige. În România, Iohannis, care nu a acceptat dezbaterea, a fost ales cu o largă majoritate, apropo de cultura democratică, dar ne uităm la America și vom mai învăța și noi", a declarat Bogdan Chirieac.

Ce a declarat Kamala Harris

Precizăm că în cadrul primului ei interviu televizat în calitate de candidat la Casa Albă, vicepreşedinta Kamala Harris a afirmat că America este ”pregătită să întoarcă pagina” Trump.

Ea l-a acuzat pe fostul preşedinte republican că ”ne-a divizat naţiunea”, în acest interviu foarte aşteptat acordat CNN, în marja unei deplasări de campanie în Georgia, un stat-cheie din sudul ţării.

Candidata democrată, care a ales prin contrast un mesaj de reconciliere politică, a estimat că ”ar fi un lucru bun pentru americani dacă ar exista un ministru republican în Guvern (n.r.  guvernul său)”, în cazul victoriei la prezidenţialele din 5 noiembrie. Întrebată despre unele subiecte sensibile ale campaniei, Kamala Harris a declarat că, în cazul victoriei, ”nu va interzice” fracturarea hidraulică (n.r. fracking), o metodă de extracţie a hidrocarburilor denunţată de apărătorii mediului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel