LeBron James, primul jucător în activitate din NBA care a devenit miliardar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers, este primul jucător în activitate din istoria Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) care a devenit miliardar, conform revistei Forbes, transmite AFP. 

În vârstă de 37 ani, James a debutat ca profesionist în 2003, reuşind să cucerească pe parcursul carierei sale patru titluri de campion al NBA, fiind desemnat de patru ori cel mai valoros jucător al sezonului (MVP).

El este al doilea marcator din toate timpurile al Ligii nord-americane, după legendarul Kareem Abdul-Jabbar, pe care are toate şansele să-l depăşească.

În clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi între mai 2021 şi mai 2022, stabilit de Forbes, James ocupă locul al doilea ca venituri totale, cu 121,2 milioane de dolari, după fotbalistul argentinian Lionel Messi, starul lui Paris Saint-Germain (130 milioane de dolari).

Cât a câștigat LeBron James în 19 ani de carieră

În 19 ani de carieră, LeBron James a câştigat peste 385 de milioane de dolari doar din salarii, în timp ce s-a aflat sub contract cu echipele Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers.

În afara terenului, contractele lui James, care a jucat în vara trecută în filmul 'Space Jam: A New Legacy, continuarea unei prime pelicule care l-a avut ca vedetă pe Michael Jordan în anii '90, au făcut posibilă depăşirea barierei de un miliard de dolari ca venituri. LeBron James a devenit astfel al treilea membru al NBA care intră în acest club select, după Michael Jordan şi regretatul Kobe Bryant, care au devenit însă miliardari după ce au renunţat la baschet.

Peste 500 de milioane de dolari din veniturile jucătorului lui Lakers provin din lichidităţi şi investiţii. Foarte implicat, de asemenea, în producţiile de la Hollywood, James este în special coproprietar al Fenway Sports Group, care deţine clubul de fotbal FC Liverpool şi echipa de baseball Boston Red Sox. El a ajuns recent la un acord pentru a cumpăra echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins, care joacă în NHL, conform Agerpres.

Citește și - LeBron James, cel mai vârstnic baschetbalist care să înscrie 40 de puncte pentru Lakers de la Kobe Bryant încoace

LeBron James a devenit cel mai în vârstă jucător de la LA Lakers care să înscrie 40 de puncte într-un singur meci de la Kobe Bryant, în 2016.

Conform BBC Sport, baschetbalistul de 36 de ani a marcat 46 de puncte, cu o seară înainte de aniversarea de un an de la moartea fostei legende a sportului, Bryant. Cele 46 de puncte marcate reprezintă al doilea cel mai bun randament din cariera sa, înscriind în același timp cele mai multe puncte împotriva primei sale echipe, Cleveland Cavaliers.

James a reușit să înscrie 13 puncte în ultimele patru minute și 41 de secunde, reușind să ducă LA Lakers la a 10-a victorie din 10 meciuri posibile în acest sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel