Le place sau nu câinilor să fie mângâiați
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Deși câinilor le place masajul, ei ar trebui lăsați să facă primul pas pentru a fi mângâiați.

De cele mai multe ori, câinilor le place să folosească mângâierea ca o modalitate de apropiere de stăpânul lor.

Este greșit să apucați câinele de față și să îi mângâiați urechile, deoarece majoritatea nu agreează acest tip de gesturi. Trebuie să mângâiați câinele mai întâi pe piept, pe umăr sau la baza gâtului, mai degrabă decât să îl mângâiați pe cap, notează hillspet.ro. Evitați baza cozii, zona de sub bărbie și partea din spate a gâtului. 

Țineți cont că unii câini formează legături preferențiale cu anumite persoane, mai mult decât cu altele, și, deși cățelușului i-ar plăcea să fie mângâiat pe burtă atunci când este acasă, s-ar putea să nu-i placă acest lucru atunci când este afară cu străinii.

 

Citește și...

Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Citește și...

Câinele Golden retriever excelează ca animal de companie. Blândețe, prietenie, energie

Într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.

Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.

În cadrul emisiunii, s-a precizat că „sunt cei mai îndrăgiți căței, potriviți pentru familii, în special pentru copii. Sunt lipicioși. Le place să alerge, să înoate. Pot fi folosiți pentru persoanele cu dizabilități, pentru căutare și salvare după cutremure, dar necesită un tratament special de doi, trei ani. Distrug lucruri în casă doar dacă nu li consumă energia. Nu latră mult, ei vor să se joace. Se înțeleg foarte bine cu alte animăluțe.”

De asemenea, s-a precizat că „pot sta și la apartament, îți trebuie doar timp să-i scoți afară, să-i plimbi cel puțin o oră, să-și consume energia. Când ești plecat de acasă, în general dorm. Când sunt mai mari, stau liniștiți. Au nevoie de o hrană premium, au nevoie de suplimente pentru articulații, au nevoie de îngrijirea blăniței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel