Le Monde, despre Iohannis: Simbolul reușitei administrative
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Le Monde a creionat un portret al președintelui PNL, Klaus Iohanis, politician pe care cotidianul francez îl descrie drept "candidatul german venit din țara lui Dracula".

Le Monde scrie, sub semnătura corespondentului său la București, Mirel Bran, că Iohannis, în vârstă de 55 de ani, este "simbolul succesului administrativ".

"Primar din anul 2000, el a reușit să transforme fața orașului Sibiu, cu o bogată minoritate germană din care face parte și el", scrie Le Monde.

"Asemenea orașului, întreaga regiune a Transilvaniei a cunoscut o dezvoltare economică ce face Bucureștiul să pălească de invidie, conferindu-i astfel primarului Sibiului imaginea unui om care poate să schimbe peisajul politic în România", mai spune publicația franceză.

Le Monde notează că prezidențiabilul Alianței Creștin Democrate este un saș de religie protestantă, fiind de confesiune luteran.

"Stramoșii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania, s-au așezat în zona Sibiului și de atunci tot acolo trăim. Nu am niciun strămoș care să fi venit din altă parte. Pentru țara noastră, totuși, 850 de ani e destul de mult, așa că pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, de la 1500 încoace, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie", îl citează Le Monde pe Iohannis, care a vorbit la începutul lunii august despre originile sale.

Iohannis, întâlnire la Primăria Sibiu cu mai mulți oficiali germani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel