Le Figaro: Angela Gheorghiu, preț pentru concerte
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
În urma recentului schimb de replici dintre Angela Gheorghiu și primarul Gabriela Firea, publicul român a aflat că marea soprană a primit pentru un singur concert 144.906 euro, de zece ori mai mult decât scriau ziarele străine că percepe de obicei artista. 

Nimeni nu poate contesta valoarea artistică a marei soprane Angela Gheorghiu, însă apariția într-un concert gratuit pentru public a cântăreței de operă a costat bugetul Capitalei 144.906 euro, bani pe care primarul Gabriela Firea spune că i-a plătit la Zilele Bucureștiului 2017. 

În 2011, cotidianul francez Le Figaro, preluat de mai multe publicații din România, relata că prețul perceput pentru un concert de către soprana Angela Gheorghiu era de aproximativ 15.000 de euro și 200.000 de euro pentru un turneu. 

De atunci se pare că valoarea în bani a prestației cântăreței de operă a crescut substanțial având în vedere ca anul trecut primăria a plătit pentru o singură reprezentație cât ar fi primit, în 2011, Angela Gheorghiu pentru zece concerte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel