Lăzăroiu: Există oameni în conducerea PDL care ar vrea o guvernare cu PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lazaroiu
lazaroiu

Consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, susține că există o dorință sinceră, la nivelul conducerii PDL, pentru o apropiere cu PNL și chiar pentru o aducere la guvernare a național-liberalilor.

"E o prăpastie în momentul acesta între cele două partide (PDL şi PNL - n.r.) şi de aceea sunt sceptic că putem vorbi acum de o apropiere. Dar există o dorinţă sinceră la unii din conducerea PDL pentru o apropiere, chiar pentru o aducere în coaliţia de guvernare a liberalilor sau măcar o alianţă în 2012", a declarat Sebastian Lăzăroiu, la RFI România.

El a adăugat că PNL poate fi convins să vină la guvernare cu două argumente. Primul ar fi un argument al responsabilității, dar la acesta liberalii nu s-au dovedit prea sensibili până acum. În schimb, al doilea argument este cel doctrinar și ar putea reprezenta ”puntea de legătură” între cele două partide.

Pe partea doctrinară, să spunem că aici ar putea fi mai receptivi liberalii. Cu alte cuvinte, apropierea… multe chestiuni fundamentale, care ţin de politicile fiscale, de exemplu, ar putea să aducă PNL la masă cu PDL mai degrabă decât cu PSD. Aici ar fi o punte de legătură", a opinat Lăzăroiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel