Data actualizării:
Data publicării:

Lazăr, patetic: Făclia instituției, noi o transmitem mai departe

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
După ce Tudorel Toader a făcut anunțul de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, acesta i-a transmis un mesaj ministrului Justiției, referindu-se la una din observațiile facute în raportul de evaluare.

"Vă rog să îmi scuzați starea emoțională. Mă simt într-un moment special, nu doar al carierei, dar și al României. Iar făclia despre care cineva a susţinut în deşert ca nu este tocmai aşa cum trebuie... o să aibă supriza să o vadă circulând de la vechea generaţie, la noua generaţie. Vom avea mereu magistraţi independenţi ca stare de spirit.

Nu trebuie să fie tot aceiaşi, că mandatele uzează, dar vor transmite făclia demnităţii şi a independenţei magistraturii spre generaţiile următoare. Și aşa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi, când am intrat în magistratură", a declarat Augustin Lazăr

Declarația inițială a ministrului de Justiție 

"Spunea procurorul general: "Noi, instituţia de azi, vom fi esenţa Ministerului Public de mâine care va avea acelaşi rol, aceeaşi misiune, dar în condiţiile concrete ale mileniului III. Noi vom transmite generaţiilor următoare făclia instituţiei, primită de la generaţiile anterioare. Sigur, vom vedea în ce măsură datele din raport ilustrează această afirmaţie a procurorului general şi exigenţele de ordin constituţional". Vom vedea în ce măsură datele din raportul de evaluare ilustrează această afirmaţie şi exigențele constituţionale", a spus Tudorel Toader.

Citește și: Declarațiile complete ale lui Toader despre revocarea lui Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel