Augustin Lazăr, la DNA. Mesaj pentru procurori
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
În cursul zilei de azi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, a participat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la o ședință ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al procurorului șef Anca Jurma. 

Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta și-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii fenomenului corupției, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie și apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul șef interimar, căruia îi expiră delegarea, către procurorii șefi adjuncți, conform reglementărilor interne.

În acest context, procurorul general al PÎCCJ le-a adresat procurorilor anticorupție un mesaj în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficiența și disciplina instituțională, precum și de a continua lupta anticorupție, în conformitate cu normele și standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală și de apărare a drepturilor fundamentale ale omului.

De asemenea, Augustin Lazăr și-a exprimat convingerea că noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție.

Vezi şi: Stenograme DNA. Judecătoarea Florica Roman rupe tăcerea

Carmen Dan, la Antena 3, după scandalul cu Iohannis: Fac o mărturisire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel