Lazăr, atac la OUG pe Legile Justiției. Chirieac: Acum înțelegem
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr a atacat dur OUG-ul cu privire la modificarea Legilor Justiției. Bogdan Chirieac a explicat ce nu îi convine procurorului general.

OUG-ul propus de ministrul Tudorel Toader pentru a aduce anunite modificări legilor justiției a fost criticată aspru de Augustin Lazăr. Printre prevederile importante din documentul adoptat de Guvern se numără și mențiunea vechimii obligatorie pentru ocuparea posturilor de procuror la DNA și DIICOT. Analistul Bogdan Chirieac a declarat, azi, la, Antena 3, că lipsa de calificare a unor procurori s-a văzut în dosare cu greutate.

"Declarație de-a dreptul politică"

"În România este ca și cum operațiile pe cord deschis sau pe creier ar fi fost efectuate de medici care abia terminaseră facultatea și care nu erau medici, pentru că un medic învață vreo 12 ani până când să fie doctor cu adevărat. Și abia la 40 de ani începe să facă transplant la prima mână, că așa e medicina. În procuratură, o meserie la fel de dură pentru că ții în mână libertatea oamenilor, practic viața lor, oameni care nu aveau calificarea necesară, pentru că despre calificare este vorba, efectuau dosare grele. Și atunci, ne întrebăm de ce procurorul Jean Uncheșelu a schimbat un prim-ministru în această țară, a schimbat balanța de putere în România, deschizând un dosar unui prim-ministru în funcție, dosar în care prim-ministrul a fost achitat de Înalta Curte. Și acum înțelegem că lipsa de calificare a procurorului a produs așa ceva. L-am văzut pe domnul procuror general Lazăr cu o declarație de-a dreptul politică spunând că vrem să lucrăm în continuare cu oameni insuficient calificați, că despre asta este vorba", a declarat analistul.

"Nu îi poți schimba pe actuala lege"

Analistul Bogdan Chirieac a declarat că există probleme cu privire la detașările procurorilor, un alt punct sensibil atins de OUG-ul propus de Tudorel Toader.

”Ei bine, în acest moment, aducându-l pe cutăriță - n.r. procuror- de undeva, sigur că va face exact ce îi spune șeful structurii din care face parte. Dacă ar fi cu concurs, atunci nu, fiindcă omul nu poate fi schimbat de pe funcție sub nicio formă. Iar în legătură cu tagma respectivă, aceasta a magistraților, nu toți sunt de opinia procurorului Lazăr și aveți un exemplu tulburător. Vă dați seama cum erau strânși, uniți cu scrisori, cu tot felul de chestii în jurul celei mai proeminente figuri din magistratura românească, doamna Kovesi? În momentul în care a fost schimbată, nu ați mai auzit un cuvințel", a mai spus Bogdan Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel