Data publicării:

Lavrov susține că integritatea teritorială a Ucrainei a fost distrusă de ... Ucraina

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe din Federația Rusă, a transmis un nou mesaj privitor la integritatea teritorială a Ucrainei.

Regatul Unit al Marii Britanii va impune noi sancțiuni oficialilor din regiunile ucrainene anexate Zaporojie, Herson, Donețk și Crimeea, potrivit Sky News.

Mișcarea lui James Cleverly, secretarul de externe, coincide cu aniversarea unui an de la anexarea de către Rusia a acestor teritorii prin referendumuri ilegale, respinse de Occident.

„Donețk și Lugansk sunt Ucraina. Herson și Zaporizhzhia sunt Ucraina. Crimeea este Ucraina“, a spus Cleverly.

„Astăzi, i-am sancționat pe cei responsabili pentru organizarea unor alegeri simulate pe pământul ucrainean. Nu putem accepta acest atac la suveranitatea Ucrainei“, a spus el.

Ulterior, ambasada Rusiei din Marea Britanie a transmis un răspuns din partea ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care spune următoarele:

„Integritatea teritorială a Ucrainei a fost distrusă de cei care au condus și au susținut lovitura de stat din 2014, ai căror lideri au declarat război propriului popor [din #Donbass] și au început să-i bombardeze“, a spus Lavrov, cu referire la conducerea Ucrainei după anul 2014.

CITEȘTE ȘI       -      Un grup paramilitar din Ucraina a trecut granița în Rusia. Lupte în regiunea Belgorod / video+foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel