Lavrov spune că Occidentul intenționează să transforme Republica Moldova în ''următoarea Ucraină''. ''Toţi vor fi în pericol''
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lavrov spune că Occidentul intenționează să transforme Republica Moldova în ''următoarea Ucraină''. ''Toţi vor fi în pericol'' / Foto: Kremlin.ru
Lavrov spune că Occidentul intenționează să transforme Republica Moldova în ''următoarea Ucraină''. ''Toţi vor fi în pericol'' / Foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov susține că Occidentul intenționează să transforme Republica Moldova în ''următoarea Ucraină''.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat joi că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în următoarea Ucraină, transmite Agerpres, citând EFE.

Este avută acum în vedere R.Moldova pentru acest rol, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti.

Lavrov, critici la adresa Maiei Sandu


În opinia lui Lavrov, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este nerăbdătoare să intre în NATO. Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice, a afirmat Lavrov.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, toţi vor fi în pericol. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că trebuie să oprim Rusia şi să ajutăm Ucraina să câştige războiul.

Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare"O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia.

Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că guvernul georgian se ghidează după interesele naţionale, în pofida apelurilor occidentale de a deschide un al doilea front împotriva Rusiei.

Îi voi cita pur şi simplu atât pe premier, cât şi pe miniştrii săi care, ca răspuns la o presiune fără precedent de a se alătura sancţiunilor şi a deschide un al doilea front (...), spun că se ghidează după interesele naţionale, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, Lavrov a adăugat că Moscova şi Tbilisi au dezvoltat comerţul bilateral, turismul, cooperează în domeniul energiei, iar partea georgiană este conştientă că toate acestea sunt în interesul statului şi poporului georgian.

Spre deosebire de guvernul georgian, preşedinta Salome Zurabishvili a făcut câteva declaraţii prin care şi-a manifestat sprijinul faţă de Kiev, aminteşte EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel