Lavrov, reacție halucinantă, după ce Rusia a fost acuzată că își bombardează propriile orașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lavrov, reacție halucinantă, după ce Rusia a fost acuzată că își bombardează propriile orașe / Foto: Kremlin.ru
Lavrov, reacție halucinantă, după ce Rusia a fost acuzată că își bombardează propriile orașe / Foto: Kremlin.ru
Lavrov a reacționat, după ce Rusia a fost acuzată că își bombardează singură propriile orașele.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit declarațiile părții ucrainene conform cărora Rusia însăși își bombardează orașele pentru a întrerupe furnizarea de arme occidentale către Kiev ca fiind minciuni, scrie Interfax.

"Ei bine, pe scurt, ei mint", le-a spus el miercuri reporterilor la Hanoi, răspunzând unei solicitări de a comenta declarațiile părții ucrainene.

Potrivit ministrului rus, "faptele sunt bine cunoscute, aceste fapte sunt prezentate zilnic de Ministerul nostru al Apărării". Deși Rusia este cea care a invadat țara vecină, Lavrov acuză Occidentul că ar fi responsabil de moartea civililor din Ucraina.

"Țările vestice, desigur, trebuie să fie conștiente de responsabilitatea lor, indiferent de cum și ce interpretează (președintele ucrainean Volodimir n.r.) Zelenski și echipa sa. Occidentul trebuie să fie conștient de responsabilitatea sa pentru moartea civililor, în primul rând în Donbas, în alte părți ale Ucrainei, unde regimul de la Kiev folosește aceste arme împotriva civililor.", a spus Lavrov.

Reamintim că pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței așa-ziselor Republici Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea unei "operațiuni militare speciale în Ucraina". Occidentul, ca răspuns, a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei și a început să ajute Ucraina cu finanțe și arme, comunitatea internațională condamnând dur agresiunea Rusiei în Ucraina.

Patrușev, rusul care ar urma să îi lea locul lui Vladimir Putin, atacuri în rafală la adresa NATO și SUA. "Aceste obiective vor fi atinse"

Obiectivele "operațiunii speciale rusești" vor fi atinse, în ciuda asistenței militare a Statelor Unite și a Occidentului pentru Ucraina, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolae Patrușev, scrie Interfax. Reamintim că despre Patrușev s-a scris anterior că este omul care ar urma să îi ia locul lui Vladimir Putin. Acesta a lansat acum atacuri în rafală al adresa SUA și NATO, încercând să justifice invazia Ucrainei și evitând să folosească cuvântul război, numind agresiunea Rusiei o "operațiune specială", exact așa cum face și liderul de la Kremlin.

"Scopul operațiunii speciale este de a asigura protecția oamenilor împotriva genocidului de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, de fapt atingerea statutului său neutru, care este prevăzut în constituția ucraineană.", a spus Patrușev, vorbind marți la Khabarovsk, în cadrul unei întâlniri privind securitatea națională a Federației Ruse în districtul federal din Orientul Îndepărtat.

"În ciuda furnizării de asistență militară de către Statele Unite și Occidentul Ucrainei, aprovizionarea tot mai mare de arme letale, aceste obiective vor fi atinse.", a spus  secretarul Consiliului de Securitate Rusiei.

Patrușev a mai afirmat că Rusia a fost nevoită să ia decizia de a conduce "o operațiune militară specială" din cauza "răspândirii neonazismului în Ucraina, a funcționării pe teritoriul său a laboratoarelor biologice implicate în programul biologic militar al SUA, precum și a planurilor anunțate de autoritățile de la Kiev de a crea arme nucleare și de a adera la NATO au reprezentat amenințări semnificative de securitate nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga lume". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel