Lavrov: Nu putem permite Ucrainei să reprezinte o amenințare constantă la adresa securității Rusiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov a vorbit despre obiectivele "operațiunii militare" din Ucraina.

Obiectivele operațiunii militare speciale ruse din Ucraina nu se schimbă și ele vor fi atinse, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la postul de televiziune Rossiya-1, scrie Interfax.

"În ceea ce privește unde sunt limitele sarcinilor pe care le-am stabilit în timpul operațiunii noastre militare speciale: președintele a subliniat aceste sarcini, ele nu se schimbă. Vor fi îndeplinite", a spus el.

Potrivit acestuia, Ucraina "nu trebuie să fie un stat terorist care își terorizează proprii cetățeni, nu trebuie să fie un stat rasist".

"Și, desigur, nu putem permite Ucrainei să reprezinte o amenințare constantă la adresa securității Federației Ruse. Mă refer atât la aderarea la NATO, cât și la desfășurarea de arme pe teritoriul ucrainean, care va reprezenta o astfel de amenințare", a adăugat Lavrov.

Lavrov spune că nu există propuneri serioase din partea SUA pentru discuții cu privire la Ucraina

Moscova nu a primit propuneri serioase de la Washington cu privire la negocierile pentru rezolvarea situației din jurul Ucrainei, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la același post de televiziune.

"Acum auzim declarații de la oficiali americani, inclusiv reprezentanți ai Casei Albe, domnul Kirby, inclusiv colegul meu Blinken, alți membri ai administrației, care spun că sunt din toată inima deschiși la negocieri cu Federația Rusă, sunt în favoarea unei soluționări politice a situației actuale din Ucraina, dar aici este Rusia, atât de rea, ea refuză ofertele de negociere. Aceasta este o minciună. Nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua legătura", a spus ministrul rus.

"Au fost niște apeluri neserioase, la care nici noi nu le-am răspuns negativ, ci ne-am oferit să formulăm propuneri concrete cu care se pot adresa", a adăugat el.

Jurnaliștii i-au cerut lui Lavrov să comenteze livrările de arme în curs de desfășurare către Ucraina.

"Nu numai că îl înarmează pe Zelenski și regimul său, ci oferă informații de la sateliți. Și nu numai de la câteva zeci de sateliți militari, ci și de la câteva sute de sateliți comerciali, care acum sunt puși în serviciul armatei", a spus Lavrov, afirmând că acest lucru face ca inițiativa Rusiei de a preveni o cursă a înarmărilor în spațiu să fie și mai relevantă.

Putin se va întâlni cu Biden?



Întrebat despre posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și Joe Biden la summitul G20 din Indonezia, Lavrov a răspuns că, dacă s-ar primi o astfel de propunere, va fi luată în considerare la Moscova: "Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile".

Ministrul a mai spus că partea rusă nu a primit notificări oficiale cu privire la posibilitatea de a purta discuții cu participarea Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și Franței, care, potrivit presei turce, ar putea fi organizate la Istanbul.

"Pentru mine este clar că, dacă colegii turci s-au gândit la asta, vor avea o mare oportunitate săptămâna aceasta, în timpul întâlnirii președinților Erdogan și Putin, care vor fi împreună la evenimentele de la Astana, să ne pună astfel de întrebări, ” a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel