Lavrov, noi amenințări pentru Ucraina: Ne cunoașteți propunerile și, fie la îndepliniți pentru binele vostru, fie armata noastră va decide
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Serghei Lavrov a lansat noi amenințări la adresa Ucrainei.

Propunerile Moscovei pentru Ucraina sunt bine cunoscute de Kiev și fie Ucraina le îndeplinește pentru binele lor, fie armata rusă va decide, a precizat ministrul rus al Afacerilor Externe, citat de Agenția TASS.

„Propunerile noastre pentru demilitarizarea teritoriilor controlate de regimul de la Kiev, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care decurg de acolo, inclusiv noile noastre teritorii, sunt bine cunoscute inamicului”, a declarat Lavrov, citat de agenția de stat.

„Ideea este simplă: îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă”, a mai spus oficialul rus.

Moscova a numit invazia sa în Ucraina drept o „operație militară specială” de „demilitarizare” a vecinului său. De cealaltă parte, Kievul și aliații săi occidentali o numesc agresiune în stil imperial pentru a ocupa pământ.

CITEȘTE ȘI     -    Rusia anunță „lichidarea“ unui grup de „sabotori ucraineni“ care ar fi încercat să intre pe teritoriul său

Putin a spus că Moscova e deschisă negocierilor

În septembrie, Moscova anexat patru provincii ale Ucrainei - Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson - după ce au organizat așa-zise referendumuri care au fost catalogate ca fiind false și ilegale de Kiev și aliații săi.

Duminică, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este deschisă negocierilor și a învinuit Kievul și susținătorii săi occidentali pentru lipsa discuțiilor, o poziție pe care Washingtonul a respins-o anterior ca fiind poziționată pe fondul atacurilor ruse persistente.

Lavrov a declarat pentru TASS că, atunci când vine vorba de cât va dura conflictul, „mingea este în terenul regimului de la Kiev și Washingtonul se află în spate”.

Kievul a exclus să cedeze teritorii Rusiei în schimbul păcii și cere public Kremlinului să renunțe la întreg teritoriul. Moscova a insistat că urmărește „demilitarizarea”, dar, în realitate, obiectivele sale nu au fost pe deplin definite, conform Taiwan News.

CITEȘTE ȘI     -    Explozii la o bază aeriană din Rusia. Update: Trei morți, după ce o dronă ucraineană a fost doborâtă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel