Lavrov, întrebat de o jurnalistă despre moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de ruși alături de părinții și frații ei. "Aveți o fiică, cum dormiți noaptea?" - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lavrov, întrebat de o junalistă despre moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de ruși alături de părinții și frații ei. "Aveți o fiică, cum dormiți noaptea?" / Foto: Captură video / Facebook
Lavrov, întrebat de o junalistă despre moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de ruși alături de părinții și frații ei. "Aveți o fiică, cum dormiți noaptea?" / Foto: Captură video / Facebook
Serghei Lavrov a fost întrebat de o jurnalistă de moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de soldații ruși alături de părinții și frații ei.

Serghei Lavrov a acordat ieri un interviu presei ruse și străine (Vezi AICI pricipalele sale declarații). La un moment dat, ministrul de Externe al Rusiei a fost întrebat de o jurnalistă britanică despre moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de soldații ruși alături de părinții și frații ei. Jurnalista Kate Neuman s-a abținut cu greu să nu plângă atunci când i-a dat întrebarea lui Lavrov.

VEZI ȘI: Familii întregi de ucraineni, ucise de soldații ruși. Polina, clasa a IV-a, împușcată alături de părinții și frații ei. Sofia, ucisă la 6 ani alături de fratele ei de o lună - FOTO în articol

"Aveți o fiică, cum dormiți noaptea știind că bombele și gloanțe rusești omoară copii?"

”Traducere Doinița Manic, DCNews.ro”

"Domnule Lavrov, vreau să vă întreb despre cazul Polinei. Era doar o copilă, elevă în clasele primare. Ea a fost împușcată de soldații ruși. Era în Kiev, știu că aveți o fiică. Priviți-mă în ochi și spuneți-mi cum dormiți noaptea știind că bombele și gloanțe rusești omoară copii?", a întrebat jurnalista britanică.

"Nu pot spune nimic suplimentar pentru că deja am spus. Orice viață omenească este de neprețuit. Orice intervenții militare sunt însoțite, din păcate, de victime, și nu doar în rândul militarilor, ci și în rândul oamenilor pașnici. Militarii noștri au o comandă foarte clară: să folosească doar arme de precizie pentru distrugerea infrastructurii militare. Chiar și în unitățile în care soldații ruși sunt instalați ei nu provoacă atacuri. Eu pot doar să prezint condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut pe cineva drag.", a spus Lavrov.

"Sângele Polinei este pe mâinile voastre!"

"Domnule Lavrov, spuneți că folosiți doar arme de precizie, dar sute de oameni nevinovați deja au murit. Acum, Curtea Penală Internațională va începe o anchetă, vă pregătiți o strategie pentru a vă apăra în fața instanței, fiind acuzați de crime împotriva umanității?", a întrebat Kate Neuman.

"Noi vom avea probabil public acolo, voi probabil chiar veți provoca acest public, așa, emoțional. Acesta este treaba voastră, din câte înțeleg. Nu este un instrument de informare în masă, ci un instrument de a le băga oamenilor în cap ceea ce le trebuie liderilor din Occident. Eu vreau să spun încă o dată, nu aprob nicio acțiune care duce la moartea oamenilor nevinovați, dar nu noi am inventat expresia de "victime colaterale", au inventat-o colegii noștri din Occident, în vremea aventurilor lor din Irak, dar și din alte țări. Măcar o dată, ați judecat situația la fel de emoțional atunci când sute de mii de oameni mureau în Irak și în alte țări? Eu nu țin minte, așa că văd că întrebarea dumneavoastră este un retorică.", a răspuns Serghei Lavrov.

"Voi ați început acest război și sângele Polinei este pe mâinile voastre!", a intervenit jurnalista.

"Cu întrebările dumneavoastră, parcă ați fi într-o emisiune de divertisment. Înțeleg că veți interpreta așa cum vă convine. Sper că fiecare jurnalist care acționează după comenzi are și conștiință. Amintiți-vă cum v-ați comportat în toți acești 8 ani în care copii, bătrâni, femei, mii, au fost omorâte în Donbas. I-a ucis regimul ucrainean.", a spus Lavrov, încercând să evite un răspuns concret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel