Lavinia Șandru a dat LOVITURA în Bulgaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Lavinia Șandru a dat lovitura în Bulgaria.

În timp ce, în multe state europene cinematografele rămân închise, la Varna, în Bulgaria, a avut loc primul festival de film de anvergură internațională de la începutul pandemiei ale cărui proiecții s-au desfășurat exclusiv indoor. Este vorba de festivalul “Love is folly”, cel mai important festival de film din țara vecină, ajuns la ediția cu numărul 28. 

România a fost reprezentată în selecția oficială a festivalului de filmul “Ana. Ana Simion”, proiectat în premieră la Varna și care marchează alte două premiere: debutul regizoral al îndrăgitului actor Mihai Mălaimare și cel pe marile ecrane, într-un rol principal, al Laviniei Șandru. Cunoscută mai ales ca moderator TV și politician, Lavinia Șandru este absolventă a Universității de artă teatrală din Târgu Mureș și, până acum, s-a remarcat ca actriță doar în teatru, unde a făcut roluri principale în piese ca “Timeaholics” sau “Vlaicu Vodă”, puse în scenă la Teatrul Excelsior din București. 

De altfel, juriul festivalului de la Varna a remarcat prestația sa actoricească și a recompensat filmul românesc cu premiul pentru debut acordat Laviniei Șandru. În film, Lavinia Șandru o întruchipează pe Ana Simion, o figură emblematică a rezistenței anticomuniste din Argeș în primii ani de după instaurarea regimului comunist în România. Timp de 18 ani, Ana Simion a fost urmărită și terorizată de Securitate pentru sprijinul dat partizanilor anticomuniști din zona Câmpulung-Muscel, fiind în cele din urmă arestată și aruncată în temnițele comuniste.

Premiul pentru cel mai bun film al festivalului de la Varna a revenit filmului finladez “Helene”, in regia lui Antti Jokinen. La  filmele proiectate în cadrul festivalului au asistat în acest an peste 10.000 de spectatori plătitori, limitat în raport cu edițiile anterioare de regulile de distanțare impuse de organizatori din cauza pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel