Lava cake - rețetă. Un desert spectaculos de simplu
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Lava cake
Lava cake
Dacă vrei să-ți cucerești persoana iubită sau prietenii, lava cake poate fi soluția perfectă! Este unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume, cu care nu dai greș.

Este denumită "lava cake", pentru că, la exterior, arată ca o brioşă, iar când este degustată, din interiorul ei curge ciocolată fierbinte.

Cum se prepară?

Ai nevoie de: 250 g unt; 180 g ciocolată neagră; 4 ouă; 1/4 ceaşcă de făină; 1/2 ceaşcă de zahăr pudră

Într-o crăticioară pune ciocolata ruptă bucăţi şi untul, amestecă-le până când ingredientele se topesc şi se combină. Unge cu unt câte forme de prăjiturele vrei şi presară-le cu făină. Separat, bate ouăle şi zahărul cu ajutorul unui mixer, cam 10 minute, până obţii o cremă groasă şi consistentă. Adaugă ciocolata topită, apoi făina, treptat. Răstoarnă crema în forme şi bag-o la frigider pentru 1 oră.

Între timp, încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, lasă-l să se încălzească bine, apoi pune prăjiturelele la copt, timp de 15 minute.

La final, după ce le-ai scos din cuptor, lasă-le să se răcească câteva minute, apoi răstoarnă-le pe o farfurie, decorează-le cu zahăr pudră, cacao sau frişcă şi serveşte-le calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel