Ce a UITAT Cîțu. Deputat PSD: N-a spus nimic despre asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
Deputatul PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor a criticat vineri faptul că, în contextul situaţiei actuale, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, nu a luat în calcul propunerile social-democraţilor referitoare la plafonarea preţurilor.

"Nimic nu a spus astăzi (vineri, n.r.) Ministrul Finanţelor despre propunerile PSD privind plafonarea preţurilor şi colectarea produselor fermierilor români, despre amânarea plăţii utilităţilor sau despre neplata contravalorii plăţii chiriilor şi nici despre stimulentele pentru angajaţi şi angajatori? Şi pentru că şi Ordonanţa care se referă la 'neplata' ratelor înseamnă de fapt plata dobânzii la dobândă, nu rămâne decât ca PSD să lupte să treacă cele 5 proiecte de legi ale sale prin Parlament", a transmis deputatul Laurenţiu Nistor, printr-un comunicat de presă remis Agerpres.

OUG pentru amânarea ratelor nu stabileşte toţi beneficiarii 

Parlamentarul PSD a mai arătat, referindu-se la ordonanţa prin care se amână cu nouă luni plata ratelor la bănci, că documentul nu stabileşte cine sunt debitorii loviţi indirect de criză. Totodată, susţine Nistor, dobânzile datorate de debitori pentru ratele suspendate se vor adăuga la soldul creditului, rezultând, în final, o sumă mai mare de plată.

"Dobânzile aferente, datorate de debitori ratelor suspendate, se vor adăuga la soldul creditului, asta însemnând că cel care trebuie să plătească ratele va avea, în final, o sumă mai mare de plată. Nu există măsuri pentru cei executaţi siliţi - popririle şi vânzarea imobilelor la licitaţie publică continuând - şi nici pentru cei care aveau întârzieri la plata ratelor anterior decretării stării de urgenţă. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare. Deci, băncile au o garanţie, şi anume: în această perioadă nu vor fi lăsate de izbelişte", afirmă deputatul PSD în comunicatul de presă.

Parlamentarul PSD Hunedoara conchide că România are nevoie de 'solidaritate şi responsabilitate', termeni care nu i-ar defini pe actualii guvernanţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel