Laurențiu Gîdei: Oamenii nu mai suportă comportamentul abuziv al conducerii Poștei Române
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Laurențiu Gîdei, deputat PSD, atrage atenția cu privire la situația în care a ajuns Poșta Română.

Iată mesajul deputatului Gîdei:

'Poșta Română făcută "poștă" de o conducere ipocrită, iresponsabilă, dezinteresată!

În 18 luni, la Poșta Română s-au angajat 65 de persoane, doar la centrala din București!!! (nu poștași, nu oficianți, doar specialiști cu carnet de partid)! Au fost concediați 8 directori cu experiență și alți șefi, deveniți persoane indezirabile și sunt instalați 12 directori noi cu o “misiune” de doar 3 luni!

Se cumpără 200 autoturisme de care nu este urgentă nevoie, dar nu cumpără 40 de camioane care sunt foarte necesare să devii competitiv!

Se pare că în Poștă se știa de achiziția celor 7.000 ipaduri din august 2022! O coincidență bizară a făcut, se pare, că înainte de elaborarea caietului de sarcini necesar dubioasei achiziții "urgente", ce a presupus o procedură deosebită, un specialist de la o mare companie, care a și câștigat achiziția, ar fi servit cafeaua câteva zile la rând în sediul companiei!!! (dacă acele camere de supraveghere au funcționat în perioada cu pricina, ar putea fi probate cu imagini vizitele respective). Straniu și ciudat, dacă e adevărat!

Oamenii nu mai suportă comportamentul abuziv al conducerii

Poștei care acționează ca pe propria plantație, după cum spun ei. A cumpărat 380 de biciclete la 1000 euro/ bucata. S-au cheltuit, din conturile Poștei, 380.000 euro. 80 zac într-o magazie din Galați. Probabil intenția ascunsă este de a încerca diminuarea activității și implicit a salarilor poștașilor!

A cumpărat 200 mașini Renault cu 30.000 euro bucata . 7.000 de PDA -uri cu 4 milioane de euro prin negociere fără publicare, transparent, în grabă mare și seriozitate! Suspiciuni? Nu.

La Babadag, Oficiul Poștal de Tranzit și ghișeul care deservește publicul sunt insalubre! La intrare te întâmpină un miros toxic de cablu ars, rămas de la incendiul din 14 decembrie. Nu există sursă de căldură! Este iarnă! Angajații muncesc zgribuliți, înghețati, au salarii minime, sunt speriați de posibilitatea restructurării, sunt descurajați, și-au pierdut orice speranță, demnitate și rămân captivi în acest serviciu până la pensie, în condiții inumane! Directorul județean al poștei din Tulcea, NU mi-a permis accesul în incinta oficiului de tranzit. Poate presa are curiozitatea să viziteze oficiul poștal din Babadag (recomand mască cu filtru pentru a putea respira)! Asta este Poșta Română în anul 2023!

În timpul ăsta, conducerea se lăfăie în salarii babane, deplasări externe inutile, are condiții de muncă mai mult decât decente, directorul general își trage consilieri cu 2 contracte, să câștige într-o lună cât un poștaș sau un oficiant într-un an!

În 2021, 6 privilegiați din echipa lui câștigătoare au fost și în Coasta de Fildeș la Congresul poștal universal!? Unii dintre plimbăreții de atunci, pe banii Poștei, acum sunt printre directorii abia numiți. Pentru ce au fost??? Pentru ce se tot plimbă privilegiații prin toată Europa, în special la Chișinău, în Republica Moldova, în SUA și în alte țări? Au deschis birou la Chișinău care doar toacă bani inutil! Un total dispreț față de cei mulți și săraci, care trudesc, precum sclavii, în Poșta Română.

Oficiile poștale din țară au ajuns niște dărâmături, în care îți este frică să intri. La Piatra Neamț, de unde este unul dintre noii directori favoriți, a fost finalizată în 2021 o investiție de 2,7 milioane lei, care nu-și avea rostul și nici nu aduce un plus de valoare Poștei. Proiectul inițial era amplu, clădirea având nevoie de o consolidare serioasă, fiind veche, cu risc seismic ridicat, dar, s-a făcut repede cu var și sclipici de 2,7 milioane lei!

La Cluj, altă reabilitare cu cântec și mare capodoperă a actualei conduceri iresponsabile, care are un iz mafiot de atribuire! A aprobat reabilitarea clădirii Poștei pentru suma de 5 milioane euro. Poșta a pus, ca obligativitate, autorizație ANRE pentru: reabilitare și pentru refacere instalație electrică.

Câte firme credeți că au participat? UNA! O singură firmă. Și anume, cea care are autorizație. Între timp, Poșta renunță la refacerea instalației electrice, iar firma câștigătoare rămâne doar cu reabilitarea. Se spune că au făcut și niște trăsnăi în documente, să iasă treaba așa cum trebuie!

După apelul meu, de zilele trecute, m-au contactat mulți lucrători din Poșta Română și mi-au povestit foarte multe nereguli, supărări și dezamăgiri. Se simt singuri, abandonați!

Poșta Română este un butoi de pulbere! Din păcate, angajații și-au pierdut speranța în sindicatul lor, puternic cândva, care pare că a fost "cumpărat" de actuala conducere, prin semnarea unui Contract Colectiv de Muncă defavorabil lor, cu drepturi salariale pierdute. Cum a putut să lase ca munca de ani de zile a unei organizații puternice să se ducă pe apa sâmbetei? Nimeni nu mai apără interesele miilor de lucrători, "talpa" Poștei, cum li se spune, care duc greul companiei? Sindicatul a înghețat la fel ca miile de lucrători din țară care au avut încredere în ei... Toată lumea din Poștă e speriată, terorizată!

Planul de management al actualului director nu e pe nicăieri. Există doar vechiul plan, al altei conduceri, care avea obiective clare de investiții, pentru care au și obținut o linie de creditare de la o bancă, în valoare de 200 milioane de lei, dar, se pare că actualul director folosește acei bani pentru alte nebunii coapte prin birouri împreună cu armata sa de 16!!! consilieri?!!! (oare a verificat cineva, vreodată destinația sumelor trase din credit, mai ales la sfârșit de an 2022 ?!)

Nici Prim Ministrul României nu cred că are 16 consilieri plătiți atât de bine ca cei de la Poștă, cu mașină și șofer la scară și, cine știe cu câte contracte de muncă încheiate cu Poșta!!! În timpul ăsta, poștașii duc greul companiei în condiții vitrege, pe salarii mizere, cu spaima reducerii normelor de muncă și tăierii salariului sau chiar a posturilor.

Poșta Română trebuie salvată imediat! Trebuie scoasă din mâinile unor "latifundiari" care cred că au în proprietate sclavi!

Poșta Română este unul dintre cei mai mari angajatori de stat. Este o forță de care această conducere își bate joc, o devalorizează și o decredibilizează!Oare poștașii, oficianții, angajații care duc greul, nu merită o majorare reală salarială?Un management defectuos taie cheltuielile de la cei care produc și satură gașca de prieteni care habar nu au ce înseamnă Poșta Română!

#salvațipoștaromână', a scris deputatul Gîdei Laurențiu Viorel, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel