Laura Vicol: USR vrea ca ANPC să fie o instituție slabă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Laura Vicol: USR vrea ca ANPC să fie o instituție slabă / Foto: Facebook Laura Vicol
Laura Vicol: USR vrea ca ANPC să fie o instituție slabă / Foto: Facebook Laura Vicol
Laura Vicol acuză USR că își dorește ca ANPC să fie o instituție slabă.

Laura Vicol, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a reacționat dur la criticile USR față de amendamentul care permite Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) să își crească numărul de posturi, dacă situația o impune. 

”Înțeleg că cei de la USR sunt ultragiați că un proiect legislativ ar putea oferi posibilitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului să își crească efectivele, dacă situația o cere. Când discutăm toată ziua despre posibile abuzuri în ceea ce privește prețul facturilor, când discutăm despre calitatea alimentelor și serviciilor oferite românilor, iată că USR vrea ca ANPC să fie o instituție slabă. De ce? Întrebați-i pe cei de la USR. Poate au ei un obiectiv și noi nu știm” a reacționat Laura Vicol. 

Deputata PSD critică și atacurile venite din zona USR și susținătorilor USR, cu privire la activitatea sa ca avocat. ”Jigniți-mi cât vreți profesia de avocat. Mai mult nu puteți. Eu țin cu românii. Voi nu” conchide Laura Vicol.

Criticile USR

USR a acuzat coaliția de guvernare pentru crearea a 200 de posturi noi la ANPC. 

”La doar câteva zile distanță după solicitarea majorării numărului de posturi la ANRE, PSD, PNL și UDMR umflă și posturile de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Încă o excepție de la mult trâmbițata înghețare a angajărilor la stat în perioadă de criză” arată un comunicat USR. 

”PSD, PNL și UDMR au votat marți, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, suplimentarea numărului maxim de posturi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Astfel, ANPC va avea 200 de posturi în plus, din pix. Deputații puterii au votat și pentru a da Guvernului puterea de a modifica mult mai ușor numărul de posturi prin hotărâre de guvern. USR vrea ca aparatul de stat să fie reformat din temelii. Este nevoie de reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor pentru eficientizarea muncii statului în folosul cetățeanului”, declara deputata USR Denisa Neagu.

”Suplimentarea numărului de posturi la ANPC a fost făcută printr-un amendament al Laurei Vicol-Ciorbă (PSD) la proiectul de aprobare a OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile. Cu alte cuvinte, o ordonanță de urgență din 2016, blocată până acum în sertarele Camerei Deputaților, este folosită de PSD și PNL pentru a crea noi sinecuri în plină criză, într-o perioadă în care Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu ne spun cum strânge statul cureaua și le cer românilor, doborâți de inflație, facturi uriașe și rate la bănci în creștere continuă, să facă economii” conchidea comunicatul USR. 

Citește și: 

Conducerea ANPC, făcută praf de proprii angajaţi. Au reclamat "abuzuri fără precedent": Asistăm la cel mai mare abuz din istoria organelor de control ce a avut loc vreodată în România

Angajaţii din ANPC scot, într-o scrisoare deschisă, în faţă neregulile din cadrul instituţiei. Aceştia arată cu degetul spre conducere şi transmit că sunt aproape obligaţi să amendeze agenţi comerciali. Aceştia acuză că mai toate controalele se dispun prin Whatsapp, nu prin ordine oficiale, dar şi că inspectorii au "indicatori" de îndeplinit. 

Vezi continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel