Laura Codruţa Kovesi: Ce va face Parchetul European. Să nu înțelegem GREȘIT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Joi seară, Kovesi a explicat ce va face Parchetul European.

Întrebată joi seară, la Digi 24, ce va face Parchetul European, Kovesi a răspuns astfel: „Parchetul European are principală misiune efectuarea investigațiilor în dosarele care au ca obiect fraude cu fonduri europene. Vor fi anumite anchete care vor viza și fraude cu evaziuni fiscale peste o anumită sumă și tot ceea ce înseamnă fraudă cu fonduri europene care s-a comis pe teritoriul mai multor state”.

„Să nu înțelegem greșit. Aceste fapte se investigau și până la înființarea acestei instituții. În România instituția responsabilă să facă aceste investigații a fost și este Direcția Națională Anticorupție”, a mai spus Kovesi.

Statele membre ale UE care participă la Parchetul European sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Italia, Malta, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania şi Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel