Laura Codruța Kovesi, interviu în Der Standard: Procurorul-șef al DNA anunță dublarea numărului de dosare soluționate în 2014
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a acordat un interviu pentru publicaţia austriacă Der Standard, în care a transmis că se așteaptă la o dublare a numărului de dosare soluționate în 2014, față de 2013.

Întrebată câte dosare a soluţionat DNA până acum, Laura Codruţa Kovesi a răspuns, conform antena3.ro:

Vezi și: Șova, acuzație gravă la Kovesi: "Ce a făcut e infracțiune"

"În 2013 au fost soluţionate 4.183 de dosare şi au trecut la faza judiciară. Pentru sfârşitul lui 2014 estimăm un număr dublu de asemenea dosare.

(...) Nu există dosare motivate politic. Sunt investigaţii împotriva parlamentarilor de la toate partidele şi miniştrilor din toate guvernele. Sunt multe dosare care vin tot de la politicieni şi nu sunt bazate pe iniţiativa DNA, ci pe plângeri făcute uneori de colegii de partid sau foşti colegi de partid ai politicienilor respectivi.

(...) Parlamentul a respins în acest an fără excepţie cererile noastre de arestare a parlamentarilor. Aici este foarte interesant că această cooperare funcţionează foarte bine, independent de apartenenţa la un partid - cererile noastre au fost respinse în egală măsură pentru parlamentari aflaţi la guvernare sau în opoziţie".

În cadrul aceluiaşi interviu, procurorul-șef al DNA a fost întrebat şi care ar fi cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva corupţiei şi a respectării statului de drept în România următorilor ani. 

"Printre alte lucruri, o mai mare dorinţă politică de a lupta împotriva corupţiei şi de instituire a unor măsuri preventive - nu se poate ca DNA să fie nevoit să aresteze toţi doctorii şi profesorii înainte să se ia măsuri împotriva corupţiei din sistemul medical şi în educaţie. Vulnerabilităţile sistemului pot fi prevenite cu uşurinţă", a răspuns Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Ce spune Kovesi despre confiscarea Antena 3 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel