Laufer: Poliția Română, direct vizată de situația scăpată de sub control din SUA
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres
Ilan Laufer a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește situația scăpată de sub control din SUA.

Pe o postare pe pagina personală de Facebook, Laufer precizează că „Poliția Română este direct vizată de situația scpătată de sub control din SUA”. Acesta explică:

„Trag un semnal de alarmă către autoritățile din UE și mai ales din România. În Statele Unite ale Americii începe o reformă drastică a poliției, reformă ce va avea, în viitor, un impact major și asupra țărilor din UE.

Primarul Minneapolis, Jacob Frey, a semnat un ordin de restricție temporară a poliției în statul Minnesota, fapt care va forța reforme majore imediate pentru Departamentul de Poliție Minneapolis, ca urmare a morții lui George Floyd. Consiliul municipal din Minneapolis a aprobat restricția temporară, în cadrul unei ședințe de urgență care a avut loc vineri după-amiază.

Oficialii locali știu că în acest moment întreaga America îi privește și promit că nu vor dezamagi. Dimpotrivă, aceștia sunt determinați să creeze un nou sistem de poliție, unul din care ura rasială să fie total eradicată, urmând ca sistemul să fie cu totul regândit, atât din punct de vedere al siguranței publice, cât și al modului în care polițiștii ar trebui să reacționeze.

Acest model are șanse foarte mari să fie adoptat ulterior și în restul Statelor Unite, precum și în Europa și în România.

Foarte curând în Europa...”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel