Laszlo Borbely este român
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Un austriac, un sloven și un spaniol sunt altfel decât un român. Toți patru au fost parlamentari europeni. Străinii au demisionat după declașarea scandalului, Adrian Severin refuză acest lucru, așteptând să fie dat afară cu șuturi în cur, sau ridicat cu duba poliției. Nicio legătură cu  Laszlo Borbely, care are în spate o întreagă organizație. UDMR s-a antepronunțat, iar gresia și faianța nu vorbesc, ca să le înregistreze jurnaliștii și să-l facă de râs ca pe Severin. Altfel, au același comportament: nu cunosc, e un fals etc. Dovedind că este un mit așa zisul europenism al maghiarilor.

Uite ce miniștri buni au ungurii, ce tehnicieni, ce calitate au aceștia... cam așa se căinau românii. În afară de disciplină, care prisosește și la PDL, ce să remarci la UDMR? (Unde mai pui că disciplina mult lăudată nu era un merit, până la apariția PCM, ci o lipsă. În ungurime nu exista decât un partid. Unde să se ducă traseiștii maghiari,  la PRM?)

Despre performanțele manageriale putem vorbi zile și nopți, dacă nu ne sufocă smogul și nu ne mută nasul mirosul gropilor de gunoi, dar ce te faci cu performanțele morale? Nu am vreo speranță că DNA ar fi acționat din proprie inițiativă. Momentul ales pentru scurgerile de informații, când ministrul era plecat, regia baletului  interpretat de Boc la Cotroceni, punerea în scenă... sunt făcute ca să crească mediatizarea cazului. Este timp și pentru tocmeli, având în vedere că parlamentarii sunt în vacanță, iar o cerere de ridicare a imunității nici nu s-a făcut.

Toate aceste speculații puteau fi anulate printr-un gest neromânesc: demisia! Nu era sfârșitul lumii, postul rămânea UDMR, iar omul, dacă se dovedea nevinovat, câștiga enorm, din punct de vedere al capitalului politic. Ori, nu pentru asta stă în funcție, că doar salariul e mult mai mic decât averea?

Ah, ce european ar fi sunat discursul lui Borbely dacă anunța că își dă demisia pentru a nu pune în pericol Coaliția și pentru a nu interfera cu Justiția. Doar pentru asta s-au aliat ungurii cu toate partidele- ca să asigure stabilitate, reforme, măsuri anticriză. Sau, poate, nu și-au dorit decât să fie români? Laszlo a reușit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel