Data publicării:

Lasconi, nemiloasă cu ÎPS Teodosie: O prezență toxică în societatea românească. Un personaj rupt de Dumnezeu

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Elena Lasconi a lansat un atac dur la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie.

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, a reacționat după ce Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a spus unei femei abuzate psihologic de soț că trebuie să-și ducă crucea.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu“, a zis Înaltpreasfințitul Teodosie.

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a transmis o reacție privind declarațiile făcute ce către ÎPS Teodosie. Instituția a precizat că Arhiepiscopul a făcut declarațiile „în deplin acord cu doctrina, morala și cultul confesiunii din care face parte, beneficiind deplin de libertatea de manifestare religioasă (care include dreptul de a preda credincioșilor săi) precum și de autonomia față de stat și față de celelalte sisteme religioase ori filosofice“.

„Aprecierea unui abuz sau a unei violențe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oferit o soluție strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproș care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate și oferite cu bună credință", transmite Arhiepiscopia Tomisului, într-un comunicat.

Reacția Elenei Lasconi

„Niciun abuz nu trebuie tolerat!

Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă și în relații de cuplu. Și în relații de prietenie. Și în business. Și în politică. Și peste tot.

Abuzul nu trebuie niciodată tolerat. Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezența toxică din viața ei.

O astfel de prezență toxică în societatea românească este și ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declarații repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar și de Dumnezeu. Ce trist!“, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel