Lasagna vegană cu tofu și legume, perfectă pentru un prânz sau o cină cu prietenii
Această rețetă de lasagna cu tofu și legume este o versiune vegană a preparatului italian clasic.
Un preparat bogat și luxos, perfect pentru prânz sau cină cu prietenii care nu mănâncă carne sau produse de origine animală. Lasagna vegană este destul de sățioasă datorită tofu-ului și a unui amestec de legume de dovlecei și vinete.
Ingrediente:
foi pentru lasagna - 12 bucăți,
zucchini - 1 bucată,
vânătă - 1 bucată,
tofu - 400 grame,
usturoi - 4 cățeii,
busuioc - 1 crenguță,
sare și piper - după gust,
ulei de floarea soarelui - 40 grame.
Modul de preparare
Spală legumele, usucă-le și taie-le în cercuri de 5 mm lățime. Pune-le pe o tavă de copt, stropește-le cu ulei și sare. Coace legumele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Pilaf delicios cu fructe uscate. O rețetă a bucătarilor din Azerbaidjan
Se curăță usturoiul, se spală busuiocul și se toacă mărunt. Pune-le în vasul unui blender, adaugă tofu tocat și mixează.
Pe fundul unui vas dreptunghiular, toarnă ¼ din sosul de roșii și întindeți 1/3 din foile de lasagna. Întinde deasupra jumătate din compoziția de tofu și jumătate din legumele coapte.
Repetă straturile în același mod până când rămâi fără ingrediente. Ultimul strat trebuie să fie un strat de foi de lasagna, unse cu sos de roșii.
Cel mai sănătos mic dejun: clătite cu brânză sărată și sos de avocado
Acoperă forma cu folie și coaceți lasagna la 180°C, timp de 20 de minute. Apoi scoate folia și coace lasagna încă 10 minute. Pofta bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News